Κόσμος|11.03.2020 18:01

Κοροναϊός: Δεν κάνει διαγνωστικές εξετάσεις ο Ντόναλντ Τραμπ

Μαρία Ανδρικάκη

Όσο ο κοροναϊός «καλπάζει» στην Ευρώπη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα διακόψει τη λειτουργία του το Κογκρέσο. «Είμαστε οι καπετάνιοι του πλοίου. Είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νάνσι Πελόζι, από το βήμα της Βουλής. 

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αρνείται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις, παρά την επαφή του με πιθανά κρούσματα. Η ζωή για τον Πρόεδρο συνεχίζεται κανονικά. Συναντά κόσμο, κάνει χειραψίες και ακολουθεί το πρόγραμμά του ατάραχος. 

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τραμπ, λέγοντας ότι θα συνεχίσει και ο ίδιος να κάνει χειραψίες κανονικά. «Στη δουλειά μας κάνεις χειραψία όταν κάποιος θέλει να σου σφίξει το χέρι. Και προσδοκώ ο Πρόεδρος να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Εγώ, πάντως, θα συνεχίσω», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. 

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, η Ιαπωνία εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της απόφασης για κανονική διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, Ιάπωνας αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι συζητείται η αναβολή των Ολυμπιακών του 2020 και ότι η τελική απόφαση είναι της Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Νάνσι ΠελόζιΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΚορονοϊόςΜαικ ΠενςΝτόναλντ Τραμπ