Κόσμος|10.12.2018 11:27

Νέα Ζηλανδία: Νεκρή η κόρη εκατομμυριούχου μετά από ραντεβού μέσω Tinder

Newsroom

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής Grace Millane, της Βρετανίδας backpacker της οποίας η σορός ανακαλύφθηκε την Κυριακή 9/12, στα περίχωρα του Όκλαντ, οδηγούνται οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Βρετανός εκατομμυριούχος κατασκευαστής David Millane, πατέρας της κοπέλας που εντοπίστηκε νεκρή κοντά σε δάσος, 10 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, περιγράφει την κόρη του ως «αξιαγάπητη και εξωστρεφή». Προσθέτει δε ότι η κόρη του πριν εξαφανιστεί βομβάρδιζε τα social media με αμέτρητες φωτογραφίες της και μηνύματα από τις ταξιδιωτικές της περιπέτειες.  

Η Grace μόλις είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, είχε καλλιτεχνική φλέβα, και είχε προγραμματίσει να κάνει ένα ταξίδι ενός έτους. Στη Νέα Ζηλανδία έφτασε στις 20 Νοεμβρίου, μετά από επίσκεψή της στο Περού. 

Γνώρισε τον δολοφόνο στο Tinder

Τα ίχνη της 22χρονης Grace χάθηκαν την 1η Δεκεμβρίου και ο εντοπισμός της κοπέλας έγινε μετά από μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Λίγες ώρες μετά την εύρεση της σορού, συνελήφθη 28χρονος άνδρας με τον οποίο εθεάθη τελευταία φορά, την 1 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν τα 22α γενέθλιά της. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κοπέλα βρισκόταν μαζί με τον συλληφθέντα στο λόμπι του ξενοδοχείου της, CityLife Hotel γύρω στις 22.00 το βράδυ. Έρευνες γίνονται για το πώς γνωρίστηκαν οι δύο νέοι, οι οποίοι φαίνεται ότι διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο. Τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η 22χρονη γνώρισε τον φερόμενο ως δράστη μέσω του dating app «Tinder» - κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο νεαρός σκότωσε την κοπέλα το βράδυ της 1ης προς 2 Δεκεμβρίου, μετά από κοινή τους έξοδο στην πόλη.

Συγγνώμη ζήτησε από τους γονείς της κοπέλας η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός: «Η αίσθηση θλίψης και ντροπής που συνέβη κάτι τέτοιο στη χώρα μας, ένα τόσο φιλόξενο μέρος, είναι βαθιά. Εκ μέρους της Νέας Ζηλανδίας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Grace. Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ και δεν ήταν. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό», τόνισε η Jacinda Ardern.

Ο 26χρονος ύποπτος στο δικαστήριο

Ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Νέας Ζηλανδίας, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και κάθισε επί μιάμιση ώρα αμίλητος ακούγοντας το κατηγορητήριο. 

Σε απόσταση αναπνοής καθόταν ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, ο Βρετανός εκατομμυριούχος David Millane, ο οποίος μετέβη πριν λίγες μέρες στη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να συμβάλλει στις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό της κόρης του. 

Την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης, ο ελληνικής καταγωγής δικαστής Ευάγγελος Θωμάς, απευθύνθηκε στα μέλη της οικογένειας του θύματος, και εξέφρασε την ευχή η παρέμβαση της δικαιοσύνης να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και να τους προσφέρει γαλήνη.

Αυτό ήταν το τελευταίο ποστ του κοριτσιού στο Instagram:

T
Νέα ΖηλανδίαTinder