Κόσμος|13.03.2020 16:25

Κοροναϊός: «Το χειρότερο κομμάτι είναι ο ανεξέλεγκτος βήχας», σύμφωνα με ασθενή

Newsroom

«Το χειρότερο κομμάτι είναι ο ανεξέλεγκτος βήχας». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Andrew O'Dwyer, ο οποίος αναρρώνει έχοντας μολυνθεί από τον κοροναϊό έπειτα από ταξίδι για σκι στην Ιταλία, στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Έχω περάσει χειρότερη γρίπη, χωρίς αμφιβολία- αλλά δεν θα ήθελα να ξανακολλήσω» λέει στο BBC, ενώ βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο.

Παρά το γεγονός ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο Andrew λέει πως το ότι νόσησε με τον κορονοϊό «δεν είναι κάτι που τον ανησυχεί». Ακόμη σημειώνει πως ο πυρετός που είχε δεν ήταν διαφορετικός από τα τυπικά συμπτώματα της γρίπης. «Δεν με ανησύχησε".

Σύμφωνα με το BBC η σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοροναϊού, ποικίλει σε μεγάλο βαθμό από ασθενή σε ασθενή. Και αυτό γιατί οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν άσθμα, διαβήτη είναι πιθανότερο να νοσήσουν και να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Σημειώνεται πως 21 από τους 25 ανθρώπους που συμμετείχαν στην ίδια ομάδα σκι με τον ίδιο βρέθηκαν θετικοί.

Προληπτική απομόνωση

Μετά την επιστροφή του στη Βρετανία ο Andrew μπήκε σε προληπτική καραντίνα αν και δεν παρουσίασε αμέσως συμπτώματα.  Ωστόσο κάποιοι από το γκρούπ του αρρώστησαν τις επόμενες δύο ημέρες, και έτσι επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού συστήματος υγείας.

«Έκανα την εξέταση πριν αρρωστήσω, επειδή είχαν κάποιοι άλλοι βρεθεί θετικοί. Τρεις ημέρες αργότερα ανακάλυψα πως ήμουν κι εγώ θετικός. Αλλά πέρασε πάνω από μία εβδομάδα για να εμφανίσω συμπτώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε 24 ώρες αυξήθηκαν τα κρούσματα κατά 35%

Τα κρούσματα της επιδημίας στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 35% σε 798 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία του κοροναϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Συνολικά, 32.771 άνθρωποι έχουν περάσει από ιατρική εξέταση για τον νέο ιό στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

ΛονδίνοΚορονοϊός