Κόσμος|17.03.2020 13:16

Κύπρια φοιτήτρια στη Βρετανία: Θα αφήσετε να πεθαίνει κόσμος;

Newsroom

Δραματική είναι η έκκληση που κάνει μια Κύπρια φοιτήτρια Ιατρικής που βρίσκεται στη Βρετανία, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με τον κορονοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τα μέτρα που έχουν πάρει αρκετές χώρες παγκοσμίως για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια υγειονομική κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, παρά τους νεκρούς και τα συνεχόμενα αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Η φοιτήτρια Ιατρικής μιλώντας στο Sigma TV και την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ανέφερε ότι «δεν θέλει να σχολιάσει τα μέτρα, αφού δεν είναι η αρμόδια», αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κατανόηση και ευαισθησία όσον αφορά στους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εξήγησε ότι έχουν ακούσει διάφορα, ότι πρέπει να παραμείνουν στις χώρες που βρίσκονται και δεν θα πάθουν τίποτα και ότι πρέπει να επωφεληθούν από το επίδομα των 750 ευρώ.

Την ίδια ώρα η φοιτήτρια μοιράστηκε την εμπειρία που είχε την προηγούμενη Παρασκευή όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε απότομα μετά τον υψηλό πυρετό που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Μεγάλη ΒρετανίαΚορονοϊόςΚύπρος