Κόσμος|18.03.2020 13:33

Κορονοϊός: 114 κρούσματα στη Ρωσία - 200 παραβάτες της καραντίνας

Θανάσης Αυγερινός

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Μόσχας Ολέγκ Μπαράνοφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ ότι περισσότεροι από 200 παραβάτες της υποχρεωτικής καραντίνας λόγω κορονοϊού αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν ταχύτατα και αποτελεσματικά χάρη στο σύστημα καμερών παρατήρησης «ασφαλής πόλη».

Νωρίτερα η Αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα είχε δηλώσει ότι όλοι όσοι παραβίασαν τους όρους της υποχρεωτικής καραντίνας επεστράφησαν συνοδεία Αστυνομίας και ιατρικού προσωπικού στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο «Κομμουνάρκα», αναφέροντας παραδείγματα πολιτών, οι οποίοι ενώ είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις ως ύποπτα κρούσματα, έσπευσαν να παραβιάσουν την καραντίνα επισκεπτόμενοι κατά κανόνα τις οικίες τους. 

Συνολικά στη Ρωσία με βάση το κυβερνητικό επιτελικό κέντρο παρακολούθησης της επιδημίας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 114 κρούσματα, εκ των οποίων 5 πήραν εξιτήριο, ενώ έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις με την υποψια του κορονοϊού 122854 άτομα. Μετά τους αντίστοιχους περιορισμούς για τις πρωτεύουσες της ΕΕ η Μόσχα ανακοίνωσε τη διατήρηση μόνο μίας πτήσης της Αεροφλότ προς το Λονδίνο, τη Ν.Υόρκη και το Αμπού Ντάμπι, η οποία θα πραγματοποιείται από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο-F.

Παρά την αύξηση των περιοριστικών μέτρων και τη σχετική φημολογία ότι θα υπάρξει αναβολή, ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε χθες το διάταγμα, που ορίζει την 22α Απριλίου ως ημέρα του Δημοψηφίσματος για τις τροπολογίες στο ισχύον Σύνταγμα της χώρας, οι οποίες μεταξύ άλλων του επιτρέπουν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής τέταρτης προεδρικής του θητείας το 2024.

ΡωσίακρούσματαΚορονοϊός