Κόσμος|18.03.2020 13:51

Ισπανία: 13.716 τα κρούσματα και 558 οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Newsroom

Ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού έφτασε τα 13.716 στην Ισπανία και ο αριθμός των θανάτων τους 558, ανακοίνωσε ο Φερνάνδο Σιμόν, επικεφαλής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων. Κατά τον απολογισμό της Τρίτης 17/3, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 11.178 και οι θάνατοι στους 491.

Στο μεταξύ, τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μονάχα για να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

«Εάν οι Ισπανοί πάρουν σοβαρά τα μέτρα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα σε περίπου 3 με 4 ημέρες» δήλωσε ο Φερνάρντο Σιμόν, ο συντονιστής έκτακτων υγειονομικών περιστατικών. Η Ισπανία καταγράφει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν.

Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε 199 ανθρώπους και συνέλαβε έναν επειδή παραβίασαν την καραντίνα, έγινε γνωστό από τον δήμαρχο της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

ΚορονοϊόςΙσπανία