Κόσμος|19.03.2020 21:18

Εικόνες βγαλμένες από ταινία: Γήπεδο μετατρέπεται σε drive in για τεστ κορονοϊού!

Newsroom

Το σκηνικό θυμίζει φουτουριστική χολιγουντιανή ταινία που παρουσιάζει ένα δυστοπικό περιβάλλον. Κι όμως συμβαίνει στις μέρες μας. Αλλωστε με την πανδημία του κορονοϊού ο πλανήτης βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κάπως έτσι είναι πιθανό να νιώθουν οι κάτοικοι του Δουβλίνου που θα έχουν την εμπειρία ενός τεστ για τον κορονοϊό μέσω ενός drive in εξεταστηρίου που στήνεται στο στάδιο Κρόουκ Παρκ!

Το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας έλαβε την απόφαση να επιτάξει το μεγαλύτερο γήπεδο της ιρλανδικής πρωτεύουσας, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν γαελικά αθλήματα (ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα) αλλά και συναυλίες (παλαιότερα ήταν και η έδρα της Εθνικής Ιρλανδίας στο ποδόσφαιρο), προκειμένου να το μετατρέψει σε κέντρο εξέτασης για τον κορονοϊό. Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού αλλά η ουσία βρίσκεται στο ότι οι άνθρωποι θα μεταβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στον ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο δίχως να βγαίνουν απ' αυτά και χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους πολίτες, καθώς κατά μήκος της... εξεταστικής οδού θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό με στολές, γάντια και μάσκες που θα τους κάνει το τεστ για τον κορονοϊό σε οχτώ διαφορετικά stand.

Ηδη τα πρώτα τεστ άρχισαν, όπως φαίνεται και από το βίντεο που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στα βρετανικά ΜΜΕ και οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα καθώς μοιάζουν βγαλμένες από άλλες, άγνωστες, εποχές. Οταν θα γίνει πλήρως η μετατροπή του γηπέδου σε εξεταστήριο, θα λειτουργεί επί δώδεκα ώρες ημερησίως και για επτά ημέρες την εβδομάδα και θα δέχεται οχτώ οχήματα κάθε 15 λεπτά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

 

ΚορονοϊόςΙρλανδίαΔουβλίνο