Κόσμος|19.03.2020 17:37

Κορονοϊός: Online γάμοι στην Κωνσταντινούπολη με… τηλεκαλεσμένους

Μαρία Ζαχαράκη

Ο κορονοϊός έχει ήδη αλλάξει τη ζωή και στην Τουρκία. Και αυτή η χώρα τείνει να τεθεί σε καραντίνα, τουλάχιστον οι μεγάλες πόλεις Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, γι’ αυτό κρατικοί θεσμοί και πολίτες σκαρφίζονται χίλιους δυο τρόπους για να… διασκεδάσουν τις νέες δυσκολίες και τους περιορισμούς, ενώ δεν λείπουν παράλληλα τα ευτράπελα και τα παράξενα στον τρόπο που κάποιοι στην Τουρκία αντιμετωπίζουν τον ιό.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τώρα και… online γάμοι στην Τουρκία, μετά την υποχρεωτική απαγόρευση γαμήλιων τελετών σε 22 δήμους της Κωνσταντινούπολης λόγω έξαρσης του κορονοϊού.

Στο δημαρχείο θα μπορούν να είναι παρόντες μόνο η νύφη, ο γαμπρός και 2 κουμπάροι, αλλά όχι οι γονείς και συγγενείς του ζευγαριού.  

Μάλιστα, δήμος της ασιατικής Κωνσταντινούπολης προχώρησε ακόμη παραπέρα για να μη χάνουν την τελετή οι καλεσμένοι. Σκαρφίστηκε και έθεσε σε λειτουργία μία online εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους καλεσμένους των ζευγαριών να παρακολουθούν μέσω διαδικτύου ζωντανά την τελετή, αφού δεν επιτρέπεται να είναι παρόντες.

Το δημαρχείο στο Ουμράνιγε τελεί κατά μέσο όρο 15 γάμους την ημέρα. Για να μην υπάρχει συνωστισμός και για να μην αναγκάζονται οι φύλακες να βγάζουν έξω τους καλεσμένους από την αίθουσα, σκέφτηκαν να μεταδίδουν το γάμο ζωντανά και οι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των γονέων των νεονύμφων, να τον παρακολουθούν από το τηλέφωνό τους, σαν να βρίσκονταν εκεί.

ΚορονοϊόςγάμοιΤουρκία