Κόσμος|19.03.2020 19:37

Κορονοϊός - Τουρκία: 9.800 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα

Μαρία Ζαχαράκη

Σε καραντίνα βρίσκονται 9.800 άνθρωποι στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επισημαίνοντας ότι ανάμεσά τους είναι και προσκυνητές από τη Μέκκα, που έφτασαν στη χώρα πριν από 4 ημέρες και υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην κόρη του διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας του ψευδοκράτους, η οποία φυγαδεύτηκε από την τουρκική αστυνομία για να μην τεθεί σε καραντίνα, είπε ότι πρόκειται να μεταφερθεί στην Κύπρο, αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε καραντίνα στην Τουρκία.

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Τουρκία ως μέτρο περιορισμού των κρουσμάτων, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Αυτά είναι δουλειές των γκιουλενιστών στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Προσπαθούν να προκαλέσουν (λαϊκή) αγανάκτηση μέσω των κοινωνικών δικτύων. Οι συμπολίτες μας να μην τα αναπαράγουν», υποστήριξε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. «Δεν υπάρχει στην ατζέντα μας απαγόρευση κυκλοφορίας. ‘Οι αγορές έχουν ρημάξει’ λένε. Πηγαίνω στην αγορά και βλέπω ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Με ψυχραιμία, ηρεμία και υπομονή, αφού περάσουμε την περίοδο της έξαρσης θα αρχίσει η εξομάλυνση, το είδαμε και στην Κίνα. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου», δήλωσε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤουρκίαΚορονοϊός