Κόσμος|20.03.2020 13:31

Επιστήμονες Γέηλ για κορονοϊό: Η θνησιμότητά του ίσως είναι 10 φορές μεγαλύτερη της γρίπης

Newsroom

Επτά εμπειρογνώμονες από το Γέηλ και το New Haven παρείχαν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και απάντησαν σε ερωτήσεις των πολιτών σε ένα «εικονικό δημαρχείο» που οργάνωσε η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale. Ο επιδημιολόγος Gregg Gonsalves της Σχολής Δημόσιας Υγείας συντόνισε την συζήτηση,

Ο νέος κορονοϊός σύμφωνα με τους επιστήμονες παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, καθώς δεν είναι γνωστός για τον άνθρωπο και δεν υπήρχαν μέχρι στιγμής αντισώματα, για αυτό και η μετάδοση του είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

Οι ειδικοί του Γέηλ εξηγούν τη διαφορά μεταξύ του νέου κορονοϊού και της γρίπης και αναφέρουν ότι η θνησιμότητα ίσως αγγίζει το 1 άτομο στα 100, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από την γρίπη.

Αναφερόμενοι στις συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσης (social distancing) οι επιστήμονες συνιστούν να κρατάμε επαφή μέσω της τεχνολογίας, των social media ή μέσω βίντεο κλήσεων με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καθώς η κοινωνική στήριξη σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση είναι απαραίτητη.

Για να περιοριστεί η διασπορά του ιού οι επιδημιολόγοι του Γέηλ τονίζουν την ανάγκη να μην πηγαίνουν οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο, αλλά να επικοινωνούν πρώτα με τον γιατρό τους και εκείνος να τους κατευθύνει ανάλογα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

πανεπιστήμιοΓέηλΚορονοϊός