Κόσμος|20.03.2020 19:19

Κορονοϊός: Πρόστιμο για παραβίαση καραντίνας σε 5 άτομα στην Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Πρόστιμο 392 λίρες (55 ευρώ) επιβλήθηκε σε 5 άτομα που επέστρεψαν στην Τουρκία από το εξωτερικό, αλλά δεν υπάκουσαν στον κανόνα της «εθελούσιας» καραντίνας των 14 ημερών εντός της οικίας τους.

Οι 5 προσκυνητές επέστρεψαν από τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας και είχαν υπογράψει έγγραφο με βάση το οποίο θα παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν το τήρησαν και κυκλοφορούσαν έξω.

Ικόνιο και Μαλάτια επαναφέρουν το εισιτήριο για τους ηλικιωμένους

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους ηλικιωμένους να κυκλοφορούν δύο δήμοι της ΝΑ Τουρκίας, του Ικονίου και της Μαλάτιας αποφάσισαν να επιβάλουν ξανά εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Κλείνουν και οι μπαρμπέρηδες στην Κωνσταντινούπολη

Έκκληση να κλείσουν όλα τα κουρεία στην Κωνσταντινούπολη απηύθυνε ο πρόεδρος του κλάδου, τουλάχιστον μέχρι κάποιο διάστημα λόγω του κινδύνου από τον κορονοϊό. Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 7 χιλιάδες κουρεία.

Έκκληση για αίμα από την Ερυθρά Ημισέληνο

Έκκληση για αίμα απευθύνει η Ερυθρά Ημισέληνος (σ.σ. Ερυθρός Σταυρός της Τουρκίας), προκειμένου να το αποθηκεύσει για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες ανάγκες λόγω κορονοϊού.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Ο ιός Covid-19 δεν σας μεταδίδεται με την αιμοδοσία. Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει λάβει όλες τις προφυλάξεις για να αποτρέψει τη μόλυνση των δοτών, συμπεριλαμβανομένων άλλων ιικών λοιμώξεων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία της συλλογής αίματος είναι για μία χρήση. Επιπλέον, οι υπάλληλοί μας φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως γυαλιά, μάσκες, γάντια καθώς τηρούν και όλους τους γενικούς κανόνες υγιεινής».

ΤουρκίαΚορονοϊόςκαραντίνα