Κόσμος|20.03.2020 23:28

Κορονοϊός: Στους εννέα οι νεκροί στην Τουρκία - 670 τα κρούσματα

Μαρία Ζαχαράκη

Καλπάζουσα μορφή παίρνει πλέον ο κορονοϊός στην Τουρκία. Οι νεκροί από 4 χθες το βράδυ ανήλθαν στους 9, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, ενώ διπλασιάστηκαν και τα κρούσματα. Μέσα σε ένα 24ωρο από 359 αυξήθηκαν σε 670.

Επίσης, σήμερα διεξήχθησαν στην Τουρκία 3.656 τεστ, από τα οποία τα 311 βγήκαν θετικά. «Έχουμε χάσει συνολικά 9 ανθρώπους μέχρι σήμερα. Όλοι ηλικιωμένοι. Ας προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας. Ας μην δείξουμε ούτε μια στιγμή ευελιξίας στον αγώνα μας», έγραψε στο twitter o Φαχρετίν Κοτζά.

T

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε το προσωπικό υγείας για τον αγώνα τους κατά του κορονοϊού (Covid-19). «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το προσωπικό στον τομέα της υγείας, το οποίο εργάζεται με αξιοθαύμαστη αυτοθυσία και υπομονή στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του Έθνους μας θα ξεπεράσουμε την περίοδο αυτή πιο δυνατοί», αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα του στο Twitter.

T

Την ίδια ώρα, μεγάλη απήχηση είχε η έκκληση του Τούρκου υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, να σταλεί ένα μήνυμα συμπαράστασης με χειροκρότημα από τα μπαλκόνια τους στο προσωπικό στον τομέα της υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν το προσωπικό στον τομέα της υγείας. «Ευχαριστώ Τουρκία για το χειροκρότημα στις 21:00!», έγραψε ο υπουργός στο μήνυμα που ανήρτησε αργότερα στο λογαριασμό του στο Twitter. «Με το χειροκρότημα σου έδωσες δύναμη στο ανιδιοτελές προσωπικό μας. Να ακουστεί η φωνή της ευγνωμοσύνης μας πάλι την ίδια ώρα αύριο και μεθαύριο!», κάλεσε τον τουρκικό λαό ο Φαχρετίν Κοτζά.

ΤουρκίαΚορονοϊός