Κόσμος|21.03.2020 16:45

Κορονοϊός: Δραματικές εικόνες στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο

Newsroom

Ο κορονοϊός δείχνει καθημερινά τα δόντια του και στην Ιταλία όπου οι νεκροί καθημερινά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι ενδεικτικό ότι χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 627 θάνατοι, ενώ το πρωί του Σαββάτου ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 4.032.

Στο μεταξύ οι γιατροί του μεγαλύτερου νοσοκομείου του Μπέργκαμο περιγράφουν με δραματικούς τόνους την κατάσταση που βιώνουν και στέλνουν αυστηρές προειδοποιήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

«Δεν ξέρουμε ποτέ ακριβώς θα είναι το αποκορύφωμα, μπορούμε να μιλάμε στη βάση των τωρινών περιορισμών για την επόμενη εβδομάδα ή για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα για αυτό. Υπάρχουν μόνο τάσεις και υπολογισμοί που θα πρέπει να τεθούν σε αντικειμενική βάση», τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Άντζελο Μπορέλι.

«Ποτέ δεν αισθάνθηκα πιο αγχωμένος στη ζωή μου. Είμαι ενταντικολόγος και έχω συνηθίσει τις έντονες στιγμές, τις επιλογές και τους ασθενείς που είναι σοβαρά και πεθαίνουν χωρίς νοσηλεία, εκεί μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Αλλά όταν είσαι σε αυτό το σημείο, καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι αρκετός, είμαστε εκατό αναισθησιολόγοι, και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό», πρόσθεσε.

Κορονοϊός