Κόσμος|23.03.2020 10:17

Η Ιταλία υποδέχτηκε τους Κουβανέζους γιατρούς που θα τα βάλουν με τον κορονοϊό

Newsroom

Μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών από την Κούβα έφτασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λομβαρδίας, με στόχο να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, καθώς αυτή τη στιγμή η χώρα καταγράφει τα περισσότερα θύματα από οποιοδήποτε άλλο κράτος του πλανήτη. 

Το νησί της Καραβαϊκής με το κομμουνιστικό καθεστώς, που τελεί υπό εμπάργκο εδώ και δεκαετίες, στέλνει με συνέπεια τους δικούς του «στρατιώτες» με τις λευκές ρόμπες σε διάφορα μέρη της Γης, όπου παρίσταται ανάγκη, από τη στιγμή της Επανάστασης, το 1959. Κουβανέζοι γιατροί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη χολέρα στην Αϊτή και ενάντια στον Έμπολα στη Δυτική Αφρική τη δεκαετία του 2010.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια αποστολή από την Κούβα, με 52 άτομα, φτάνει στην Ιταλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, ενώ είναι η 6η συνολικά ομάδα που στέλνει η «χώρα του Φιντέλ» τις τελευταίες ημέρες σε κράτος που πλήττεται από τον κορονοϊό. Είχαν προηγηθεί χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Τζαμάικα κ.ά. 

«Όλοι φοβόμαστε, όμως έχουμε ένα επαναστατικό καθήκον να εκπληρώσουμε, οπότε βάζουμε τον φόβο στην άκρη», δήλωσε στο Reuters ο Leonardo Fernandez ηλικίας 68 ετών, ειδικός εντατικής θεραπείας, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Ιταλία και πρόσθεσε: «Όποιος λέει ότι δεν φοβάται είναι ήρωας. Αλλά εμείς δεν είμαστε υπερήρωες, είμαστε γιατροί της Επανάστασης». 

Με πληροφορίες από Reuters

γιατροίΚούβαΚορονοϊός