Κόσμος|23.03.2020 19:10

Κορονοϊός: Προσευχή και… κόψιμο του τσιγάρου συνιστά ο αρχι-ιμάμης στην Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία, Δρ. Αλί Ερμπάς, κάλεσε σήμερα όλους τους πιστούς σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν από αύριο μέσα από τα σπίτια τους στην κοινή προσευχή που θα γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά της επιδημίας του κορονοϊού.

«Ξεκινώντας από αύριο βράδυ, ψαλμοί θα ηχήσουν από όλα τα τζαμιά μας, προκειμένου να προσευχηθούμε για το τέλος της επιδημίας του COVID-19 και τη βελτίωση της υγείας των ασθενών μας. Καλώ τους πολίτες μας να μείνουν στο σπίτι, να εφαρμόσουν τα μέτρα επιμελώς και να γίνουν όλοι μία ψυχή και να προσευχηθούν», έγραψε στο twitter ο επικεφαλής των μουσουλμάνων της Τουρκίας.

Παράλληλα, όμως ο Αλί Ερμπάς συνέστησε και στους θεριακλήδες να κόψουν το τσιγάρο γιατί ο καπνός μειώνει σημαντικά την άμυνα των πνευμόνων και καθιστά το άτομο ευάλωτο σε κορονοϊούς.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, στην Τουρκία χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους λόγω τσιγάρου 320 άνθρωποι.

«Ας σταματήσουμε το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται, και ας ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα», αναφέρει στην ανακοίνωση.

T

ιμάμηςΚορονοϊόςΤουρκία