Δυσοίωνη πρόβλεψη από το ΔΝΤ: Παγκόσμια ύφεση χειρότερη του 2009 από τον κορονοϊό
NewsroomΟ κορονοϊός αναμένεται να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση το 2020, η οποία μπορεί να αποβεί χειρότερη από ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008-2009, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Πάντως το Ταμείο τόνισε πως οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας θα ανακάμψουν το 2021, ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαιρέτισε τις δημοσιονομικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει πολλές χώρες για τη στήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας καθώς και τα μέτρα των Κεντρικών Τραπεζών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, προσθέτοντας: «Θα χρειαστούν περισσότερα, ειδικά στο χρηματοδοτικό μέτωπο».
Ακόμη πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει μία μαζική χρηματοδότηση, σημειώνοντας ότι περίπου 80 χώρες έχουν ήδη ζητήσει τη βοήθειά του. Τέλος το Ταμείο είναι έτοιμο να αναπτύξει το σύνολο της πισωτικής του ικανότητος, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.
- Οι περίεργες κινήσεις του drone στη Λευκάδα και οι σπασμένοι αισθητήρες - Δεν μπορούσαν να σταματήσουν τη μηχανή
- «Σεισμός» στο ΟΑΚΑ για τους Metallica - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη συναυλία
- Αυτοκτόνησε η ΑΕΚ στον τελικό του BCL - Έχασε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια της από την πεισματάρα Ρίτας
- Ταμίας έκλεψε χιλιάδες ευρώ από πελάτες και διαφήμιζε τις χλιδάτες διακοπές της στο Facebook