Κορονοϊός: Μέχρι και 52 δισ. ευρώ η οικονομική ζημιά στην Ιταλία
NewsroomΗ ιταλική οικονομία κινδυνεύει να υποστεί τεράστια ζημιά από την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την Εμπορική Ένωση Ιταλίας Confcommercio. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Confcommercio, «με την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, των υπηρεσιών και επαγγελμάτων, η κρίση αυτή, με την προοπτική μακράς παράτασής της, θα προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης, η οποία μπορεί να αγγίξει και τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ».
Παράλληλα η εμπορική αυτή ένωση «θεωρεί ρεαλιστική πρόβλεψη ότι η χώρα θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει κανονικά μόνο τον Οκτώβριο». Σε αυτή την φάση, όπως τονίζεται, ο μόνος παραγωγικός τομέας, ο οποίος αυξάνει τις πωλήσεις, είναι εκείνος των τροφίμων, με άνοδο κατά 4,2% σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.
- Γυναικοκτονία Τζιν Χάνλον: 17 χρόνια μετά καταδικάστηκε ο δράστης - Ο αγώνας των γιων για να αποκαλυφθεί η αλήθεια
- Σκάνδαλο μεγατόνων: Το Instagram ενέκρινε διαφημίσεις-«γέφυρα» για κυκλώματα παιδικής κακοποίησης
- «Θύελλα» μετά το βίντεο με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη: Οι Ρώσοι φαρσέρ, η «υβριδική επίθεση» και η ΕΥΠ
- Οδηγός ταξί χρέωσε 175€ από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας