Κόσμος|27.03.2020 16:48

Κορονοϊός: Διαρκής «έκρηξη» περιστατικών στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Newsroom

«Έκρηξη» από σοβαρά περιστατικά κορονοϊού, που χρήζουν νοσηλείας παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία του Λονδίνου. Αυτό ανέφερε ο Κρίς Χόπσον, γενικός διευθυντής του NHS.

Ο κ. Χόπσον πρόσθεσε παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στο Λονδίνο αύξησαν τις μονάδες φροντίδας, διευθυντές νοσοκομείων κάνουν λόγο «διαρκές τσουνάμι» ασθενών του κορονοϊού σε σοβαρή κατάσταση. 

Σύμφωνα με το NHS στα δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας νοσηλεύονται 4.300 ασθενείς του κορoνοϊού, με τους 2.000 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Στο μεταξύ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 11.658 και οι νεκροί τους 578. Μάλιστα μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των θανάτων στη χώρα (115).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent στο νοσοκομείο Northwick Park που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Λονδίνο είχε κηρύξει προσωρινά «κρίσιμο περιστατικό» στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς είχε φτάσει στα όρια της πληρότητάς του. Μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκαν 21 νεκροί από τον κορονοϊό.

ΛονδίνονοσοκομείοΚορονοϊός