Κορονοϊός: Τραμπ σε Ford και General Motors - «Φτιάξτε αναπνευστήρες αμέσως»
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καλέσε σήμερα, με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων για να ανταποκριθεί η χώρα στην επιδημία του νέου κορονοϊού.
«Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό της, που έχει βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο κι άλλο ένα εργοστάσιο και να ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.
«FORD, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ!!!!!!!» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems, που θα επέτρεπε την παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων.
Η ανακοίνωση, εντούτοις, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον φόβο του κόστους αυτής της επιχείρησης, που εκτιμήθηκε σε 1 και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια.
«Θα αγοράσουμε πολλούς αναπνευστήρες (...). Τα ονόματα και οι αριθμοί θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα» επισήμανε σε ένα άλλο tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Το ανυπόμονο τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, χθες το βράδυ, στο Fox News, όπου επιχείρησε να μειώσει την ανάγκη για τεχνητούς αναπνευστήρες.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμισε.
- «Θέλω επίδειξη δύναμης»: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, τα κέρδη από το στοίχημα, τα μπουζούκια, οι δήθεν έρανοι
- «Η Αθήνα στο σκοτάδι από συμμορίες»: Επιστολή Δούκα σε Χρυσοχοΐδη για τις κλοπές χαλκού - 70 καταγγελίες σε έναν χρόνο
- Θεσσαλονίκη: Προσπαθούν να πετάξουν στο δρόμο 77χρονο καρκινοπαθή για δάνειο του γιου του
- Η Νίκη Κεραμέως και τα «παιχνίδια» με τον φακό στο υπουργικό συμβούλιο