Κορονοϊός - Τουρκία: Τους 131 έφτασαν οι νεκροί – 9.217 τα κρούσματα
Μαρία ΖαχαράκηΝέο δραματικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα Κυριακή η Τουρκία λόγω κορονοϊού. Στους 131 έφτασαν οι νεκροί, αφού 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τις 10 χιλιάδες.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, τα κρούσματα έφτασαν σήμερα τα 9.217 (1.815 περισσότερα από χθες).
Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού έθεσε σήμερα την Κωνσταντινούπολη ο νομάρχης, ζητώντας από όλους τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι για 48 ώρες. Έπειτα από την εξουσία που έδωσε στους τοπικούς άρχοντες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίζει για τα μέτρα η κάθε περιφέρεια, αποφεύγοντας να κηρύξει γενικό lockdown η κυβέρνηση, ο νομάρχης της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας ανακοίνωσε μέσω twitter ότι η Κωνσταντινούπολη τίθεται σε απομόνωση.
Παράλληλα, στις εισόδους και εξόδους της Κωνσταντινούπολης διεξάγονται ιατρικοί έλεγχοι σε πολίτες που εισέρχονται ή εξέρχονται οδικώς από το νομό. Σε περίπτωση διαπίστωσης ύποπτου κρούσματος οδηγείται για περαιτέρω εξετάσεις και καραντίνα. Έλεγχοι διεξάγονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κωνσταντινούπολης.
«Οι επόμενες 5 ημέρες είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα για να ελέγξουμε την ασθένεια, θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού», τονίζει ο λοιμωξιολόγος, Μεχμέτ Τζεϊχάν, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορονοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χουριέτ».
- «Η κόρη μου είναι κάτω από τα χαλάσματα, φοβάται το σκοτάδι»: Ιστορίες απόγνωσης μέσα από τα ερείπια της Τεχεράνης
- Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Deborah» - Πού θα «χτυπήσουν» οι καταγίδες τις επόμενες ώρες
- Σεξ στο διάστημα: Μπορεί ο άνθρωπος να αναπαραχθεί; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα και ποιος ο ρόλος της βαρύτητας
- Μην πανικοβάλλεστε: Οι πέντε τρόποι για να σταματήσετε τα παιδιά σας από το ατελείωτο σκρολάρισμα