Κόσμος|30.03.2020 15:21

Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυβερνητικά στοιχεία για τον κορονοϊό η αντιπολίτευση

Μαρία Ζαχαράκη

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας αμφισβήτησε ευθέως το τουρκικό υπουργείο Υγείας για τα στοιχεία που δίνει καθημερινά με τους θανάτους και τα κρούσματα κορονοϊού.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Βελί Αγμπαμπά, κατήγγειλε ότι το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 16 νέους θανάτους από κορονοϊό, ωστόσο στο ηλεκτρονικό σύστημα παρουσιάζονταν 20 θάνατοι μόνο στην Κων/πολη. Έδωσε μάλιστα και τον σχετικό ιστότοπο από το ηλεκτρονικό σύστημα, ωστόσο μετά την ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή,  το link δεν άνοιγε πλέον, γιατί το είχαν κλείσει. Το ίδιο και το online ηλεκτρονικό σύστημα του δήμου Κωνσταντινούπολης. «Αυτό είναι σκάνδαλο!», δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Διαψεύδει η τουρκική κυβέρνηση

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ωστόσο διαψεύδει τους ισχυρισμούς και της αντιπολίτευσης, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιμένοντας ότι όλα τα στοιχεία που δίνει είναι ακριβή.

«Οι ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει μία ανακολουθία στα στοιχεία που ανακοινώσαμε είναι εντελώς αβάσιμοι», απάντησε στο twitter ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά σήμερα.

ΤουρκίαΚορονοϊός