Κόσμος|01.04.2020 13:36

Ισπανία: 864 νεκροί σε 24 ώρες από τον κορονοϊό - 9.053 συνολικά

Newsroom

Η Ισπανία κατέγραψε 864 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφθασε τους 9.053.

Ωστόσο, σε ποσοστιαία βάση η ημερήσια αύξηση είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 102.136, από 94.417 που ήταν την Τρίτη 31/3.

Νέα μέτρα από τον Σάντσεθ

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες. Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα και οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία». Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην οικονομία η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν.

ΙσπανίανεκροίΚορονοϊός