Κόσμος|01.04.2020 15:25

Κορονοϊός: Μέτρα για στήριξη της απασχόλησης θα εξαγγείλει η Κομισιόν

Μαρία Ψαρά

Ως τη «μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία» που βιώνει η Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η ΕΕ σήμερα, λόγω κορονοϊού, η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με το όνομα Sure, που θα παρέχει τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης εργασίας σε εργαζόμενους σε εταιρείες των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πανδημίας.

«Αν οι εταιρείες δεν έχουν παραγγελίες εξαιτίας ενός προσωρινού σοκ όπως ο κορονοϊός, δεν πρέπει να απολύσουν τους εργαζομένους τους. Θα πρέπει να τους απασχολούν, ακόμα κι αν υπάρχει λιγότερη δουλειά. Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι εργαζόμενοι μπορούν να διδαχθούν νέες δεξιότητες που θα ωφελήσουν τόσο τις εταιρείες τους όσο και τους ίδιους», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση και αναμένεται να υιοθετηθεί αύριο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τον τρόπο χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα διατεθούν περίπου 100 εκατομμύρια, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση.

ΚορονοϊόςΚομισιόνχρηματοδότηση