Κόσμος|12.12.2018 09:43

Επίθεση Στρασβούργο: Ο δράστης έφυγε με ταξί από τον τόπο του εγκλήματος

Newsroom

Ο Γάλλος υπήκοος, παραμένει άφαντος, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή του. Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο 29χρονος έχει τραυματιστεί από την ανταλλαγή πυρών με τις αρχές, λίγο μετά την επίθεση στο Στρασβούργο και σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού ταξί, από τον οποίο εκλάπη το όχημα, ο δράστης φαινόταν να είναι τραυματισμένος από τα αστυνομικά πυρά.

Ο Σερίφ Σεκάτ ήταν γνωστός στις Αρχές και μάλιστα είχε «Φάκελο S» από το 2016, καθώς φέρεται να είχε σχέσεις με ισλαμιστικούς κύκλους στο Στρασβούργο.

Λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο Στρασβούργο, η αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του Σεκάτ για να τον συλλάβει στο πλαίσιο ερευνών για ένοπλη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως είχε ήδη διαφύγει. Τα ευρήματα ωστόσο, ήταν αποκαλυπτικά, καθώς βρέθηκαν χειροβομβίδες κι όπλα.

Οι Αρχές έχουν κλείσει τα σύνορα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα προς τη Γερμανία, αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

επίθεση Στρασβούργο