Κόσμος|12.12.2018 12:35

Επίθεση Στρασβούργο: Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο δράστης να διέφυγε στο εξωτερικό

Μαρία Ψαρά

Με αγωνία, θλίψη κι ένα κρυμμένο τραύμα ξύπνησε σήμερα το Στρασβούργο που προσπαθεί να συνέλθει από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε χθες στην Αγορά των Χριστουγέννων. Όσο κι αν η πόλη επιδιώκει να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, το γεγονός ότι ο ύποπτος ακόμη διαφεύγει δημιουργεί αναστάτωση στην πόλη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή του Καθεδρικού ναού, στο τουριστικό κέντρο της πόλης. Ωστόσο, οι Αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι δεν έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο αριθμός των νεκρών ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι τρεις ή τέσσερις, ενώ και η ταυτότητά τους δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Οι τραυματίες έχουν γίνει τώρα 13, εκ των οποίων οι 8 σοβαρά και οι πέντε με ελαφρότερα τραύματα.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Γαλλίας και της ΕΕ έχει καταδικάσει την επίθεση. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της Ολομέλειάς του, θέλοντας να δείξει ότι δεν πτοείται από τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι το Κοινοβούλιο και το Στρασβούργο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…

Περισσότεροι από 200 ευρωβουλευτές είχαν μείνει εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις του χθες το βράδυ. Ήταν το τελευταίο κτίριο που η αστυνομία έδωσε το πράσινο φως για να εκκενωθεί. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, πρώτα οι ευρωβουλευτές και στη συνέχεια οι βοηθοί και οι δημοσιογράφοι, επιβιβαστήκαμε σε λεωφορεία και ταξί και φτάσαμε με ασφάλεια στα ξενοδοχεία μας.

Το «Έθνος» και το OPEN TV από την πρώτη στιγμή καταγράφει τα γεγονότα. Θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια και επιμονή στην αλήθεια. Μείνετε συντονισμένοι.

Στρασβούργοεπίθεση Στρασβούργο