Κορονοϊός - Ιταλία: 87 γιατροί νεκροί - Σε καραντίνα ολόκληρο χωριό στη Νάπολη
NewsroomΟι γιατροί που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ιταλία, ανέρχονται πλέον σε 87, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Aρχών. Παράλληλα, την Κυριακή 5/4 διαγνώσθηκε θετικός στον ιό ο διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι.
Σχολιάζοντας τους χθεσινούς αριθμούς, βάσει των οποίων περιορίζονται ο αριθμός των νεκρών και τα συνολικά κρούσματα, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας καθηγητής Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε: «Μετά το ανώτατο σημείο διάδοσης, θεωρούμε ότι άρχισε η πτώση των μολύνσεων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την δεύτερη φάση, εκείνη της συνύπαρξης με τον ιό».
Υπάρχουν ακόμη, πάντως, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το χωριό Λάουρο, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Νάπολης, την Καμπανία, έχει τεθεί σε πλήρη απομόνωση, με δημιουργία νέας «κόκκινης ζώνης» . Μια οκταμελής οικογένεια, η οποία είναι ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ, προέκυψε θετική στον ιό και υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί μέχρι και διακόσια άτομα, τα οποία ψώνιζαν καθημερινά στο κατάστημα.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών