Κόσμος|10.04.2020 21:17

Οι ΗΠΑ ξεπερνούν την Ιταλία σε νεκρούς και κρούσματα - Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Newsroom

Η Αμερική για άλλη μία μέρα συνεχίζει και μετράει τους νεκρούς της, από τον κορονοϊό, καθώς καθημερινά οι αριθμοί είναι λίγο κάτω από τους 2.000. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου «στη Νέα Υόρκη πεθαίνουν πολύ άνθρωποι ωστόσο υπάρχει μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η μείωση αυτή είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ άγγιξε τις 17.000 και περιμένουμε τα νεότερα στοιχεία στις 03:30 ώρα Ελλάδος».

Ακόμη ο Μιχάλης Ιγνατίου πρόσθεσε ότι «το Σαββατοκύριακο ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει αυτόν της Ιταλίας. Έτσι οι ΗΠΑ θα είναι πρώτες και σε νεκρούς και σε κρούσματα. Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους περιορίζει κατά πολύ την μετάδοση του ιού».

Επιπλέον ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους είπε ότι «βλέπουμε μία επιμονή στην πρόβλεψη με βάση την οποία θα πληγούν φτωχές περιοχές. Τόσο στη Βαλτιμόρη όσο και στις πολιτείες του Νότου εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε σημαντική αύξηση κρουσμάτων». 

Σχολιάζοντας τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι «από την πλευρά του τα νέα είναι μεταξύ αλήθειας και ψέματος και επιμένει ότι θέλει να βάλει ξανά μπροστά την οικονομία. Μάλιστα συνδέει την οικονομία με την προσπάθεια επανεκλογής του. και είναι ανήσυχος καθώς θεωρεί ότι θα είναι το πολιτικό θύμα του "κινεζικού ιού". Χθες μάλιστα είπε ότι τα μέτρα θα αρθούν σε μία έως δύο εβδομάδες. Όμως ο Άντονι Φάουτσι που έχει συγκρουστεί μαζί του, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για χαλάρωση των μέτρων».

Τέλος ο Μιχάλης Ιγνατίου κατέληξε κάνοντας αναφορά στο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ προς του Χριστιανούς ενόψει Πάσχα λέγοντας ότι «το αμερικανικό έθνος δίνει μία μάχη εναντίον ενός αόρατου εχθρού. Μία μάχη την οποία το έθνος μας δεν έδωσε προηγούμενως».

νεκροίΚορονοϊόςΗΠΑ