Κόσμος|11.04.2020 13:08

Ισπανία: Αχτίδα ελπίδας η μικρότερη καταγραφή θανόντων από τις 23 Μάρτη

Newsroom

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο όταν αναφέρεται κανείς σε ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα μας αναγκάζει να καταγράφουμε τους αριθμούς, που αν μη τι άλλο είναι ενθαρρυντικοί για να περιοριστεί η φονική δράση του κορονοϊού. Στην Ισπανία οι 510 νεκροί σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λόγο για να πανηγυρίζει κανείς, ωστόσο, αν συνυπολογιστεί ότι είναι το χαμηλότερο νούμερο των θανάτων που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο από τις 23 Μαρτίου (462 θάνατοι), τότε μπορεί η χώρα της Ιβηρικής να προσδοκά ότι θα έρθει νωρίτερα η μέρα που δεν θα υπάρχει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που θα... ηττάται από τη νόσο Covid-19.

Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών ανέρχονται σε 161.852 και οι νεκροί είναι 16.353, ενώ περίπου 60.000 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση κατά 18 ημέρες των ελέγχων στα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19. Η επέκταση θα διαρκέσει από την Κυριακή έως και το Σάββατο 25 Απριλίου και υπόκειται σε νέες επεκτάσεις εάν κριθεί απαραίτητο.

«Είμαστε ακόμα στη φάση περιορισμού», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαντόρ Ιλά, ο οποίος εξήγησε ότι οι εταιρείες πρέπει να «κλιμακώσουν» την προστασία των εργαζομένων και συνέστησε την «προαιρετική χρήση» μάσκας σε περιοχές που είναι πολυσύχναστες.

Περισσότεροι από 102.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό και περισσότερα από 1.69 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Chung Sye Kyun ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι αρχές θα παρακολουθούν τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης που έχουν θεσπιστεί για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, με ηλεκτρονικά βραχιολάκια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο θετικά κρούσματα με περισσότερους από 2.000 θανάτους σε 24 ώρες και παραμένουν η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία με 501.615 κρούσματα και 18.777 θανάτους.

ΚορονοϊόςΙσπανία