Ιταλία: 619 νεκροί σε 24 ώρες-Μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ
NewsroomΟ συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 152.271 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 19.468. Παράλληλα, 32.534 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 147.577 και είχαν χάσει τη ζωή τους 18.849 άνθρωποι ενώ 30.455 φέρονταν να έχουν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν τη ζωή τους 619 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 4.694 νέα κρούσματα και 2.079 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.381 ασθενείς και, συνολικά, 28.144 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 68.744 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 57.592 και οι νεκροί 10.511. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 19.635 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.481. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.768, με 831 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (743 κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 49 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.
Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για όγδοη συνεχή ημέρα), όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται. Οι δε θεραπευμένοι, σήμερα, ξεπερνούν τις δυο χιλιάδες. Όπως επεσήμανε και σήμερα η Ιταλική Πολιτική Προστασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρξει εφησυχασμός, για τουλάχιστο άλλες τρεις εβδομάδες.
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 45χρονης αστυνομικού από τον σύζυγό της
- Την ενοχή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πρότεινε η Εισαγγελέας για τη διαρροή των emails - «Ήξεραν καλά τι έκαναν»
- This is Knicks: Κάν΄το όπως οι Σπαρτιάτες – Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ζήτησε αποχή 10 εβδομάδων από το σεξ πριν τα playoffs
- «Έβλεπα αηδία στον καθρέφτη»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη για τη βουλιμία και τον αυτοτραυματισμό