Κόσμος|12.12.2018 18:31

Rolls-Royce: Η πρώτη που φεύγει από τη Βρετανία σε περίπτωση Brexit

Newsroom

H Rolls-Royce, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη, έκανε γνωστό νωρίτερα ότι έπειτα από σκέψεις σκοπεύει να φύγει από το Derby της Βρετανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της και θα μεταφερθεί στη Γερμανία, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από το Brexit.

Ο όμιλος είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ευρωπαϊκο Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας σχετικά με αυτή τη μεταφορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ενδεχόμενου Brexit. Πάντως η Rolls-Royce τόνισε ότι αυτή η μεταφορά αποτελεί μια «προληπτική και αναστρέψιμη τεχνική ενέργεια» η οποία δεν θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύξηση των ετήσιων κερδών της εταιρείας

Οι προθέσεις της Rolls - Royce ήρθαν στο φως έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα ετήσια κέρδη της αναμένεται να αυξηθούν, με την μετοχή της να σημειώνει αύξηση 3%. Μάλιστα η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την απόφαση της Κυβέρνησης να καθυστερήσει την ψηφοφορία της συμφωνίας αποχώρησης. «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μέχρι να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει συμφωνία και μεταβατική περίοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

κινητήρεςBrexitαεροσκάφηRolls-Royce