Κόσμος|12.12.2018 18:51

Η γυναίκα που ζούσε επικίνδυνα: Αυτή είναι η σύζυγος του Ελ Τσάπο (vid)

Newsroom

Η Emma Coronel, η γυναίκα που ο βαρόνος του καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, Ελ Τσάπο,  παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν μόλις 18 και εκείνος 57 χρονών δηλωνει αθώα. O Ελ Τσάπο την είδε σε τοπικά καλλιστεία το 2006 και την ερωτεύτηκε. Η 29χρονη σήμερα Coronel, μίλησε στο Telemundo και είπε ότι ποτέ δεν γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της και μάλιστα δήλωσε ότι αυτό που ονειρεύεται είναι μια ήσυχη ζωή με τον άνδρα της και τα δίδυμα κοριτσάκια τους κάπου μακρια

Η Emma Coronel, τις τελευταίες εβδομάδες στέκεται στο πλευρό του Ελ Τσάπο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν. Ο βαρόνος του καρτέλ της Σιναλόα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

«Φυσικά και δεν ήξερα τίποτα για τις δραστηριότητες του συζύγου μου», είπε η 29χρονη Coronel, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Τα ΜΜΕ έκαναν διάσημο τον Χοακίν (σ.σ. το πραγματικό όνομα του είναι Χοακίν Γκουζμάν Λοέρα)», είπε η Coronel. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ΜΜΕ ήταν εκείνα που έφτιαξαν την εικόνα του παντοδύναμου βαρόνου των ναρκωτικών. Είπε ότι ο ίδιος ο Ελ Τσάπο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον τρόπο που εξελίσσεται η δίκη του.

Στην συνέντευξη διάρκειας 30 λεπτών η Coronel είπε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως μητέρα που αναθρέφει μόνη της τις 7χρονες δίδυμες κόρες που απέκτησε με τον Ελ Τσάπο.

 

Η Emaly Guadalupe και η María Joaquina παρότι είναι μόλις επτά ετών σύμφωνα με την μητέρα τους, ξέρουν τα πάντα για τον πατέρα τους. Δηλαδή όσα ξέρει η μητέρα τους…«Ξέρουν που είναι ο πατέρας τους, ξέρουν τι συμβαίνει. Είναι πολύ ήρεμα και χαρούμενα κορίτσια», είπε η ίδια.

Η ίδια λέει για τις δυσκολίες: «Υπάρχουν καλές μέρες και κακές. Υπάρχουν μέρες που δεν τρώω τίποτα και πονάει το κεφάλι μου».Όπως λέει επίσης η ίδια, είναι άβολα τα καθίσματα στο δικαστήριο και χάνει και γεύματα με την δίκη σε εξέλιξη. Και μέσα σε όλα έχει και τα ΜΜΕ να θέλουν μια δήλωση από την γυναίκα του Ελ Τσάπο.

Η ίδια από την στιγμή που απελάθηκε ο σύζυγός της από το Μεξικό στις ΗΠΑ περνάει συχνά από ανάκριση από τις αμερικανικές αρχές. Ο Χοακίν Γκουζμάν Λοέρα έχει δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών αλλά οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι κάποιοι τον παγίδευσαν. Είναι αντιμέτωπος με ισόβια αν καταδικαστεί.

   

Mε πληροφορίες από Daily Mail

καρτέλ ναρκωτικώνγυναίκαΜεξικόΕλ Τσάπο