Ο Μακρόν αυξάνει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση Σαντινέλ
NewsroomΟ Εντουαρντ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να «ενισχύσει την παρουσία των στρατιωτικών» στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Σαντινέλ, στον απόηχο της επίθεσης στο Στρασβούργο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους.
«Από σήμερα, 500 στρατιωτικοί ήρθαν για να συμπληρώσουν τη στρατιωτική δύναμη» Σαντινέλ και «1300, τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν σε εκείνους που έχουν ήδη αναπτυχθεί» για να εγγυηθούν «την ασφάλεια» των δημοσίων χώρων και των Γάλλων, επισήμανε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.
Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, «στόχος είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων που υποδέχονται κόσμο» συνέχισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ιδίως «στις χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γαλλίας».
Ο κ. Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» είναι «απόλυτη» ώστε να «διασφαλίσει ότι αυτό το πρόσωπο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης…».
- Οι αγρότες απαντούν την Τρίτη στην κυβέρνηση - «Όλη η Ελλάδα θα μιλήσει ως ένα ενιαίο μπλόκο
- Η Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία κόμματος - «Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές... σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
- Νικ Ράινερ: Αναζητώντας την προσοχή από δύο διάσημους γονείς