Κόσμος|13.04.2020 15:09

Βέλγιο: 195 θανάτοι σε οίκους ευγηρίας από τον κορονοϊό

Μαρία Ψαρά

Σε οίκους ευγηρίας συντελείται το μεγαλύτερο δράμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στο Βέλγιο, καθώς σήμερα καταγράφηκαν 303 νέοι θάνατοι με τους 195 εξ αυτών σε οίκους ευγηρίας και τους υπόλοιπους 104 σε νοσοκομεία. Ο αρμόδιος εκπρόσωπος των βελγικών αρχών εξήγησε ότι υπολογίζονται ως θύματα κορονοϊού ακόμα και ηλικιωμένοι που έφυγαν από τη ζωή χωρίς να καταγράφονται τα συγκεκριμένα συμπτώματα ή να υπάρχει διαπίστωση ότι πράγματι είχαν νοσήσει. 

Το αισιόδοξο μήνυμα για το Βέλγιο είναι ότι παρατηρείται πτώση στα νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς υπήρξε μείωση στον ημερήσιο αριθμό τους που ήταν 942. Ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τους 30.000. Μόλις 2 επιπλέον ασθενείς χρειάστηκαν στην εντατική, συνολικά στις ΜΕΘ βρίσκονται 1.234 ασθενείς.  Επιπλέον 940 χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη. Επίσης, 239 πήραν εξιτήριο τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά 6.707.

Στο μεταξύ, σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία προχώρησε η βελγική ζυθοποιία Jupiler. Προσφέρει δωρεάν μπίρα σε όσους τυχαίνει να έχουν τα γενέθλια τους αυτό το διάστημα, και συγκεκριμένα από 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

Οι «τυχεροί» επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρίας, εισάγουν την ημερομηνία των γενεθλίων τους και εμφανίζεται μια λίστα με συμβεβλημένα καταστήματα, στα οποία θα προσφέρονται δέκα (10) ποτήρια μπίρας δωρεάν, όταν και εφόσον καταστεί δυνατό αυτό, μετά το τέλος του lockdown.

Η AB InBev είναι συγκεκριμένα αμερικανο-βελγική πολυεθνική εταιρία παραγωγής ποτών και ζυθοποιίας που κατέχει και την ετικέτα της Jupiler.