Κόσμος|13.04.2020 18:16

Η Φον ντερ Λάιεν για τον θάνατο του Έλληνα επιστήμονα Θεόδωρου Παπάζογλου

Μαρία Ψαρά

Τη θλίψη της για τον πρώιμο χαμό του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Θεοδώρου Παπάζογλου, στελέχους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Ο ερευνητής άφησε την τελευταία του πνοή από κορονοϊό σε ηλικία 57 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στις Βρυξέλλες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως λέγεται, δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μετά την εισαγωγή του στην εντατική κατέληξε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θ. Παπάζογλου είχε αναφέρει στους δικούς του ότι θεωρούσε ότι κόλλησε τον ιό στο μετρό, πηγαίνοντας στη δουλειά.

Ήταν στο σπίτι πολύ άρρωστος και ενώ είχε καλέσει δύο φορές για ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο οι βελγικές αρμόδιες Αρχές του είπαν να πάει μόνο όταν είναι πολύ άρρωστος. Την τρίτη φορά τον μετέφεραν με ασθενοφόρο, αλλά τελικά κατέληξε. Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί, τότε εγείρονται ερωτηματικά για το ιατρικό πρωτόκολλο που ακολουθείται σε νοσοκομεία του Βελγίου.

ΚορονοϊόςΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν