Κόσμος|14.04.2020 11:26

Κάποιοι δεν παλεύουν μόνο με τον κορονοϊό - Εκεί όπου ποδοπατούνται για λίγο φαγητό

Αθανασία Κουλέτα

Οι αρρώστιες και η πείνα είναι από τα μεγαλύτερα δεινά που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς το γνωρίζει πολύ καλά ένα μεγάλο μέρος της Αφρικής - όχι γιατί δεν υπάρχει φυσικός και ορυκτός πλούτος για να ζήσουν με αυτάρκεια οι πολίτες της, το αντίθετο. 

Έτσι, λοιπόν, η ήπειρος αυτή, πέρα τα όσα της έχουν προκαλέσει οι μακροχρόνιοι πόλεμοι, η αποικιοκρατία και αρρώστιες όπως ο Έμπολα, τώρα είναι αντιμέτωπη και με τον κορονοϊό, μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη. Οι εικόνες που έρχονται από την Κένυα είναι ενδεικτικές της κατάστασης που διαμορφώνεται εκεί.

Πριν από λίγες ημέρες, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ναϊρόμπι, στην παραγκούπολη Kibera, άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση σε φαγητό για μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. 

Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών για να διασπάσει το πλήθος και πολλοί ήταν εκείνοι που τραυματίστηκαν. Ο φακός του Associated Press αποτύπωσε τη μάχη των ανθρώπων για λίγο φαγητό αλλά και την απελπισία στα πρόσωπά τους. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές: 

Στην ουρά για λίγο φαγητό στην Κένυα/AP Images
Ποδοπάτημα για λίγο φαγητό στην Κένυα/AP Images

Ποδοπάτημα για λίγο φαγητό στην Κένυα/AP Images

Ποδοπάτημα για λίγο φαγητό στην Κένυα/AP Images
Ποδοπάτημα για λίγο φαγητό στην Κένυα/AP Images

φτώχειαΚένυαπείναΚορονοϊός