Auto|27.10.2018 16:09

Porsche: Έρχεται ηλεκτρικό crossover

Νίκος Λουπάκης

Την πρόθεσή της να διευρύνει την επερχόμενη, υψηλής ισχύος γκάμα των ηλεκτρικών σπορ μοντέλων της, με τη προσθήκη σε αυτήν ενός crossover, ανακοίνωσε επισήμως η Porsche. Πρόκειται επί της ουσίας για το ηλεκτρικό πρωτότυπο Mission E Cross Turismo που η γερμανική εταιρία είχε παρουσιάσει στις αρχές της χρονιάς, ένα υπερυψωμένο στέισον το οποίο προέρχεται από την Taycan, το πεντάθυρο σπορ μοντέλο του οποίου οι πωλήσεις αναμένεται να αρχίσουν το 2019 με τιμή περίπου 80.000 ευρώ.

Το πότε θα αρχίσει να παράγεται το ηλεκτρικό crossover της Porsche και πώς τελικά θα ονομάζεται δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν και κάποιοι κάνουν λόγο για το 2020 με επικρατέστερο όνομα το Taycan Cross Turismo. Γνωρίζουμε πάντως ότι πρόκειται για μοντέλο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, καθώς θα διαθέτει από ένα ηλεκτρικό σύστημα ισχύος σε κάθε άξονα, βασισμένο στην Taycan. Όπως είναι γνωστό, η Porsche Taycan θα έχει στη διάθεσή της άφθονη ισχύ - 600 ίππους – γεγονός που θα της επιτρέπει να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Αναμένεται, δε, να έχει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιομέτρων με μπαταρία 90 kWh.

Σημειώνουμε ότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι για την παραγωγή του ηλεκτρικού της Crossover θα χρειαστεί να προσλάβει άλλους 300 εργαζόμενους, οι οποίοι θα έρθουν να προστεθούν στους 1.200 που θα ασχοληθούν με την Taycan, στο εργοστάσιο του Zuffenhausen της Γερμανίας, όπου θα παράγονται τα δύο αυτοκίνητα. Η Porsche ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει περίπου 6,0 δισ. ευρώ στα προγράμματα εξέλιξης των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Porschecrossover