Auto|11.10.2020 22:58

Ford Mustang Mach-E 1400: Aγωνιστικό στην πρίζα με 1.419 ίππους

Σπύρος Σεραφείμ

H Ford παρουσίασε μια νέα δημιουργία και χαρακτήρισε τη Mustang Mach-E 1400 ως έναν «πύραυλο εδάφους». Αλήθεια, ποιος  μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο; Αυτή η πρωτότυπη δημιουργία του Μπλε Οβάλ αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και φωνάζει πως ό,τι κινείται με ρεύμα όχι μόνο δεν είναι άνευρο απαραίτητα, αλλά πως μπορεί να φτάσεις στην απόλυτη οδηγική απόλαυση με επιδόσεις από άλλον πλανήτη.

Η Ford Mustang Mach-E 1400 κάνει τα λάστιχα να καπνίζουν

Σύμφωνα με τη Ford, το αρχικό «καλούπι» είναι η Mustang Mach-E -με σπορ πινελιές από την έκδοση GT- και αυτό το πρωτότυπο είναι φτιαγμένο για αγώνες πίστας και drag races. Φυσικά, την υπογραφή της (και εδώ) έχει βάλει φαρδιά πλατιά η Ford Performance, αφού συνεργάστηκε με την ομάδα SRT, σε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την εταιρεία, η Mustang Mach-E 1400 είναι έτοιμη έπειτα από 10.000 ώρες εργασίας και μελετών. Και την πιστεύουμε απόλυτα.

Το εσωτερικό από τη Ford Mustang Mach-E 1400

Η Mustang Mach-E 1400 φορά επτά -ναι, επτά- ηλεκτροκινητήρες -δηλαδή, πέντε παραπάνω από τη Mustang Mach-E GT και η συνδυαστική ισχύς της φτάνει τους 1.419 ίππους. Περιττό να αναφερθούμε στο εύρος ρυθμίσεων που διαθέτει, για να μπορέσει να αποδώσει σε κάθε πίστα, όπου μπει για να αγωνιστεί.

Τόση δύναμη, από ηλεκτροκινητήρες. Μαγεία. (Ford)

Αλλά ας το γράψουμε ξανά: αποδίδει 1.419 άλογα! Όχι, δεν είναι, απλώς, ένα θηρίο. Είναι ΤΟ απόλυτο θηρίο.

Δείτε αυτή την εντυπωσιακή κατασκευή στο βίντεο

Ford Mustang Mach-E