Auto|01.02.2019 09:00

Ένα SKODA 130 RS στο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο

Νίκος Λουπάκης

Εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πήρε την Τετάρτη το μεσημέρι ένα SKODA 130 RS, συμμετέχοντας στο 22ο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο 2019. Μετά από «διάλειμμα» 44 ετών, η Αθήνα, είναι και πάλι ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν εκκίνηση του πιο εμβληματικού ίσως ράλι στο ημερολόγιο των ιστορικών αγώνων.

Και η ČK Motorsport, η ομάδα από την Τσεχία στην οποία ανήκει το 130 RS, τιμώντας τη χώρα μας αλλά και αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τις καλές συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό σκέλος του αγώνα, επέλεξε την Αθήνα για την εκκίνηση του αγώνα τους.

Η Ελλάδα όμως, επελέγη και για έναν ακόμα λόγο: Το πρώτο SKODA που συμμετείχε σε «κανονικό» Ράλι Μόντε Κάρλο, το μακρινό 1936, είχε ξεκινήσει πάλι από την Αθήνα! Πλήρωμα του 130 RS που συμμετέχει στον εφετινό αγώνα, οι έμπειροι σε αγώνες του είδους, Κάρελ Μαχ και Γιαν Μπλάχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο αγώνα για 7η φορά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβυς της Τσεχίας στην Ελλάδα, Γιαν Μπρόντυ.

Μετά την Ακρόπολη, το SKODA 130 RS κατευθύνθηκε προς την Πάτρα. Μαζί με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση από την Αθήνα, ένα ταξίδι 20 ωρών με πλοίο θα τα φέρει στην Ανκόνα της Ιταλίας, απ’ όπου θα κατευθυνθούν προς το Μιλάνο. Εκεί, θα υπάρξει μια ευρύτερη ανασυγκρότηση, με επιπλέον ιστορικά αυτοκίνητα να προστίθενται στο group.

Στη συνέχεια, όλα τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς τη Γαλλία, όπου από το Σάββατο έως την Τετάρτη θα συμμετάσχουν σε 15 ειδικές διαδρομές (regularity), σε μία συνολική απόσταση 1.530 χλμ. Το SKODA 130 RS των Μαχ – Μπλάχα, ανάμεσα σε 316 συμμετοχές έλαβε τον αριθμό 105 από τους οργανωτές, κάτι πολύ τιμητικό αφού δείχνει ότι το υπερτεσσαρακονταετές  αυτοκίνητο ανήκει σε αυτά που αναμένονται να σημειώσουν μεγάλη προκαθορισμένη μέση ωριαία ταχύτητα.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Skoda