Auto|25.04.2022 11:00

Ιστορικό ρεκόρ παραγωγής για την Lamborghini Huracan

Newsroom

Η Lamborghini Gallardo είχε καταφέρει από το 2003 μέχρι το 2013 που έμεινε στην παραγωγή να παραχθεί σε 14.022 κομμάτια. Η Huracan ωστόσο, το μοντέλο που κλήθηκε να αντικαταστήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της ιταλικής φίρμας, χρειάστηκε ελάχιστα χρόνια για να την ξεπεράσει και οκτώ συνολικά για να φθάσει την παραγωγή της στον αριθμό ορόσημο, των 20.000 κομματιών. 

Η Huracan νούμερο 20.000 που πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της Lamborghini είναι  της ειδικής έκδοσης STO, σε χρώμα ματ γκρι και προορίζεται για έναν ιδιοκτήτη από το Πριγκιπάτο του Μονακό.

Είναι βέβαιο όμως ότι ο κατασκευαστής από τη Μπολόνια δεν σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή της Huracan στα 20.000 κομμάτια. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η Lamborghini παρουσίασε την έκδοση Tecnica, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιαστεί και η Huracan Sterrato. Με ειδική και πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και off-road στιλιστικές πινελιές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα οκτώ χρόνια παραγωγής, το 71% των αγοραστών επέλεξαν την κουπέ Huracan. Πιο δημοφιλής αγορά αποδείχθηκε αυτή των H.Π.Α. με ποσοστό 32%, με την αγορά της Βρετανίας και της Κίνας να ακολουθούν. Παρά τα χρόνια της, η Huracan συνεχίζει μέχρι σήμερα την πετυχημένη εμπορική πορεία της, ενώ για το 2021 οι συνολικές της πωλήσεις ανήλθαν στα 2.586 αυτοκίνητα.

Μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου μοντέλου της Lamborghini σε πωλήσεις. Όμως είναι θέμα χρόνου να χάσει τον τίτλο από την Urus η οποία ήδη μέσα σε τέσσερα χρόνια παραγωγής έχει σημειώσει πάνω από 15.000 πωλήσεις.

Πηγή: drive.gr

Lamborghiniαυτοκίνητο