Auto|02.05.2022 16:46

Νέα Porsche 911 Sport Classic: Συλλεκτική και με ρετρό αισθητική

Newsroom

Με μια νέα έκδοση της 911 που έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, η Porsche τιμά για ακόμα μια φορά το ένδοξο παρελθόν της. Αναφερόμαστε στη νέα Porsche 911 Sport Classic, την κατασκευή της οποίας επιμελήθηκε το τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur, και συνδυάζει το στιλ και τη φιλοσοφία των μοντέλων της γερμανικής φίρμας από τη δεκαετία του 1970.

Για την ακρίβεια, η εμφάνιση της σύγχρονης 911 Sport Classic είναι εμπνευσμένη από την εμβληματική Carrera RS 2.7 του 1972. Το φαρδύ αμάξωμα, όμοιο με αυτό των εκδόσεων Turbo της 911, και η σταθερή πίσω αεροτομή υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτήρα του συλλεκτικού αυτού μοντέλου, η παραγωγή του οποίου δε θα ξεπεράσει τα 1.250 αντίτυπα.

Κάτω από το καπό της 911 Sport Classic, το παρών δίνει ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3,7 λίτρων με τα δυο τούρμπο, που αποδίδει 550 ίππους, μεταφέροντας την πλούσια ισχύ του μέσω ενός 7τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου στους πίσω τροχούς!

Η ανάρτηση, προέρχεται αυτούσια από τις 911 Turbo και 911 GTS και φέρει ενεργά αμορτισέρ και σπορ ελατήρια με χαμηλότερο κατά 10 mm ύψος, ενώ ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης είναι και η εξάτμιση που παράγει πιο σπορ ήχο.

Στην καμπίνα το γνωστό από παλαιότερα μοντέλα της Porsche μοτίβο Pepita συναντάται στα πάνελ των θυρών και στο κέντρο των καθισμάτων, με τη δίχρωμη δερμάτινη ταπετσαρία σε χρώμα Black/Classic Cognac να προσδίδει τη νότα κομψότητας και πολυτέλειας στα ενδότερα του μοντέλου.

Η νέα Porsche 911 Sport Classic θα ξεκινήσει την εμπορική της σταδιοδρομία από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε όλο τον κόσμο. Ελάχιστοι όμως θα προλάβουν να τη δουν σε κάποια έκθεση της γερμανικής φίρμας γιατί είναι βέβαιο ότι και τα 1.250 κομμάτια που θα παραχθούν θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ.

Πηγή: drive.gr

Porscheαυτοκίνητο