Auto|30.04.2022 08:40

Η Alfa Romeo ποντάρει στην ποιότητα της Tonale

Newsroom

Τα μοντέλα της Alfa Romeo ξεχώριζαν διαχρονικά για το στιλ, τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά τους. Οι παλαιότεροι όμως, θα θυμούνται ότι η μιλανέζικη φίρμα δεν είχε καταφέρει να χτίσει και το καλύτερο όνομα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων της.

Τα τελευταία χρόνια όμως, μοντέλα όπως η Stelvio έχουν βάλει σκοπό να αλλάξουν αυτήν την κακή φήμη. Ομολογουμένως, τα τελευταία προϊόντα της μάρκας έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να λένε πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε αυτόν τον τομέα τους Γερμανούς κατασκευαστές. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo όμως, έχει σχέδιο και σκοπεύει να τα αλλάξει όλα αυτά με την ολοκαίνουργια Tonale.

Σε πρόσφατες δηλώσεις ο Jean-Philippe Imparato τόνισε τη δέσμευση της Alfa Romeo στην ποιότητα. Για να διασφαλίσει ότι η Tonale θα βγαίνει από το εργοστάσιο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανανεώσει πλήρως τη γραμμή παραγωγής της, με τον Imparato να σημειώνει ότι το μόνο που δεν άλλαξε είναι το εξωτερικό περίβλημα του εργοστασίου!

Στο Pomigliano εργάζονται σήμερα 425 προσεκτικά επιλεγμένοι τεχνικοί που πέρασαν σχεδόν 19.000 ώρες εκπαίδευσης για την κατασκευή της Tonale. «Είναι παγκόσμιας κλάσης τα πάντα: ένα εργοστάσιο υψηλής ποιότητας για προϊόντα υψηλής ποιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της μιλανέζικης φίρμας.

Ο Imparato λέει ότι οι σταθμοί εργασίας έχουν σχεδιαστεί εκ νέου για να διευκολύνουν τη διαδικασία παραγωγής, βοηθώντας τους εργαζόμενους. Νέες διαδικασίες έχουν εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί ένα «ακριβές και μεθοδικό» τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μόνο για την τοποθέτηση του παρμπρίζ στην Tonale συνεργάζονται 12 ρομπότ.

Τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής υποβάλλονται σε μια σειρά ποιοτικών δοκιμών. Σε ειδικά φωτισμένους χώρους ελέγχεται η εφαρμογή και το φινίρισμα, ακόμη και ο θόρυβος του κλεισίματος της πόρτας.

Ακόμη και στους εκθεσιακούς χώρους θα ακολουθούνται για την Tonale συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Κάποιες αντιπροσωπείες θα εφαρμόσουν από την αρχή το σύστημα ποιοτικού ελέγχου μετά την παράδοση. Οι πελάτες που έχουν οποιαδήποτε παράπονα θα εξυπηρετούνται άμεσα, με τους τεχνικούς της Alfa Romeo να επιθεωρούν το όχημα εντός 24 ωρών για την επιδιόρθωση τυχόν ζητημάτων.

Είναι προφανές ότι η Alfa Romeo έχει επενδύσει πάρα πολλά στην Tonale, η οποία αν πετύχει τις προσδοκώμενες πωλήσεις μπορούμε να ελπίζουμε πως ο όμιλος Stellantis, όπου ανήκει, θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να επενδύσει σε ένα εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο. Άλλωστε αυτή είναι και η υπόσχεση που έχει δώσει ο Imparato για το μέλλον της φίρμας.

Πηγή: drive.gr

Alfa Romeoαυτοκίνητο