Auto|14.05.2022 11:58

Η νέα BMW 3 Series θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική

Newsroom

Η νέα πλατφόρμα Νeue Klasse που εξελίσσει η γερμανική φίρμα για τα μεσαία μοντέλα της θα δέχεται… μόνο ρεύμα και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη νέα γενιά της BMW 3 Series που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2025.

Η είδηση αυτή, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει κάτι που πολλοί βενζινοαίματοι οδηγοί δε θα ήθελαν να ακούσουν. Ότι από το 2025 και ύστερα καμία BMW 3 Series και κανένα άλλο μοντέλο των Γερμανών στη μεσαία κατηγορία δεν θα χρησιμοποιεί άλλο σύστημα κίνησης πέραν του ηλεκτρικού! Δεν θα υπάρχουν δηλαδή ούτε ως έξτρα επιλογές, προτάσεις με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ ή επαναφορτιζόμενες υβριδικές.

Η BMW θα εξελίξει όμως τουλάχιστον δύο ακόμα ηλεκτρικές πλατφόρμες μέσα στην επόμενη 5ετία, προκειμένου πάνω σε αυτές να πατήσουν μοντέλα τόσο από την κλάση των μεγάλων πολυτελών αυτοκινήτων της όσο και των SUV.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι έως το 2025 να ταξινομεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως, έτσι ώστε έως το 2030 το 50% των πωλήσεών της να είναι μονάχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο CEO της βαυαρικής φίρμας, Oliver Zipse, «θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας νωρίτερα». 

Πηγή: drive.gr

αυτοκίνητοBMW