Auto|28.05.2022 08:20

Ποια μοντέλα χάνονται μετά την αποχώρηση της Renault από τη Ρωσία;

Χρήστος Παπαχριστόπουλος

Σαφώς και δεν ακούτε συχνά ή δεν έχετε ακούσει ποτέ για μοντέλα όπως Lada X-Ray, το Largus ή το Kalina; Μην αισθάνεστε όμως άσχετοι, καθώς αυτά τα μοντέλα μπορεί είναι σχεδόν άγνωστα στη Δυτική Ευρώπη, αλλά πολύ γνωστά στους Ρώσους καταναλωτές. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα διατίθενται υπό τη φίρμα «Lada» και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Togliatti, ιδιοκτησίας AvtoVAZ που να θυμίσουμε τον πλήρη έλεγχό της είχε το Groupe Renault από το 2014.

Η AvtoVAZ, η οποία, αν παρακολουθείτε την αυτοκινητική επικαιρότητα στο drive.gr, μόλις πέρασε στους κόλπους του Ρωσικού Κεντρικού Ινστιτούτου Έρευνας και εξέλιξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων, ύστερα από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Groupe Renault.

Αυτή η αλλαγή ιδιοκτησίας είναι συνέπεια της εγκατάλειψης όλων των δραστηριοτήτων σε ρωσικό έδαφος από τη Renault, μια σημαντική απώλεια για την Billancourt, δεδομένου ότι η Ρωσία ήταν η δεύτερη αγορά της. Το Groupe Renault εγκαταλείπει επίσης ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του, με τα δύο εργοστάσιά του να περνούν στα χέρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια, αυτό έχει αποτέλεσμα το τέλος της παραγωγής περίπου 400.000 αυτοκινήτων ετησίως που αφορά σε 13 μοντέλα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις τιμές στο drive.gr

Renaultαυτοκίνητο