Auto|27.06.2022 08:35

H Ferrari θα μεταλλαχθεί σε υβριδική και ηλεκτρική μάρκα

Newsroom

Δεκαπέντε νέα μοντέλα θα προσθέσει στην γκάμα της η Ferrari μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου υπεραυτοκινήτου και ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

H Ferrari ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια της για το άμεσο μέλλον τα οποία σίγουρα θα συζητηθούν. Ο Ιταλός κατασκευαστής σχεδιάζει να παρουσιάσει μέχρι το 2026 15 νέα μοντέλα, ξεκινώντας με την Purosangue, το πρώτο του SUV, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νέων μοντέλων, η είδηση είναι ότι το Maranello δεν μπορεί να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό και από το 2026, μόλις το 40% των μοντέλων του θα διαθέτουν αποκλειστικά θερμικό μοτέρ. Το υπόλοιπο 55% της γκάμας θα αποτελείται από υβριδικά και το 5% θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι αναλογίες θα αλλάξουν ριζικά μέχρι το 2030, οπότε 40% των μοντέλων της Ferrari θα είναι ηλεκτρικά, το άλλο 40% υβριδικά και τα μοντέλα μόνο με MEK θα περιοριστούν στο 20%.

Μέχρι το 2026, το 10% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας θα αποτελείται από μοντέλα της Special Series και το 5% από μοντέλα της σειράς Icona.

Tέλος, η Ferrari υποσχέθηκε μέχρι το τέλος της δεκαετίας να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της, αλλά και στις μονάδες παραγωγής της.

Πηγή: drive.gr

ειδήσεις τώραFerrariαυτοκίνητο