Auto|22.07.2022 11:14

Τέλος εποχής για το Opel Insignia

Χρήστος Παπαχριστόπουλος

Άλλη μία μπερλίνα με μακρά ιστορία και παράδοση ετοιμάζεται για οριστική απόσυρση από την αγορά. Ο λόγος για το Opel Insignia που όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2024, όπως είχε προγραμματισμένο η Opel, αλλά θα μας αποχαιρετήσει πρόωρα στο τέλος της χρονιάς.

Για το τέλος εποχής του Insignia, πέρα από τη στροφή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση και τα SUV, φαίνεται ότι φταίει και το νέο Astra, όπως επεσήμανε και στέλεχος της γερμανικής εταιρείας. «Το τέλος εποχής του Insignia και της μη-εξηλεκτρισμένης πλατφόρμας του, θα επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής του νέου Astra».

Από την πλευρά της η Opel έχει ήδη επιβεβαιώσει τον ερχομό του διαδόχου του Insignia, μόνο που το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και φήμες το θέλουν να διαθέτει crossover αμάξωμα θυμίζοντας εκείνο του Citroen C5X.

Θυμίζουμε ότι το Opel Insignia αποτέλεσε τον διάδοχο του Vectra με την παραγωγή του να ξεκινά το 2008. Σήμερα, το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του που έκανε ντεμπούτο το 2017.

Μετά από τα Ford Mondeo και VW Passat, το Insignia είναι άλλη μια μπερλίνα που θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, χάρη στην αναγκαστική στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση και την ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφει το αγοραστικό κοινό προς τα SUV.

Πηγή: drive.gr

Opelαυτοκίνητο