Auto|16.08.2022 08:01

Μicrochip: Η έλλειψη τους θα φέρει και άλλες αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων

Newsroom

Όπως και πολλοί άλλοι τομείς της οικονομίας, ο κλάδος την αυτοκινητοβιομηχανίας περνάει μια από τις χειρότερες περιόδους του ιστορικά! Η πανδημία, ο πληθωρισμός, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και φυσικά οι ελλείψεις ημιαγωγών, έχουν στοιχίσει «πολλά» στους κατασκευαστές.

Φαίνεται όμως, πως για να λυθεί τουλάχιστον το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών, οι κατασκευαστές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ημιαγωγών παγκοσμίως, έστειλαν ένα μήνυμα προς την αυτοκινητοβιομηχανία, που δε χωρά αμφισβήτησης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι ισχυρότερες εταιρείες της αγοράς, τόνισαν, ότι τα πολυπόθητα «τσιπς» που χρειάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία για να παράξει τα ηλεκτρικά της μοντέλα και όχι μόνο, θα της στοιχίσουν ακριβά.

Ο Wei, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) δήλωσε πρόσφατα, ότι ουδέποτε στο παρελθόν τον είχε «ενοχλήσει» κάποιο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας και τώρα, προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του με κάθε τρόπο!

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

ειδήσεις τώρααυτοκίνητο