Auto|18.03.2019 18:51

Η Bugatti κατασκεύασε το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών (pics)

Newsroom

Η Bugatti “La Voiture Noire” είναι το μοντέλο που παρουσίασε η θρυλική γαλλική εταιρεία με αφορμή τα 110 χρόνια λειτουργίας της. Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι και το μοναδικό που κατασκεύασε η Bugatti και αυτός που θα την αγοράσει θα πρέπει να καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από την τιμή της η “La Voiture Noire” (το μαύρο αυτοκίνητο) εντυπωσιάζει για την εμφάνιση και τις επιδόσεις της. 

Η παρουσίασή της κρατήθηκε μυστική μέχρι να ανοίξει η έκθεση της Γενεύης για τους δημοσιογράφους και επισκίασε το άλλο μοντέλο που κατασκεύασε η εταιρεία για τα 110 γενέθλιά της, την Chiron Sport “110 ans Bugatti”, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 κομμάτια.  Η “La Voiture Noire” διαθέτει έναν 16-κύλινδρο κινητήρα 8,0 λίτρων που αποδίδει 1500 ίππους, ροπή που φτάνει τα 1600 Nm και έξι απολήξεις εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της “La Voiture Noire” υπήρξε ένα άλλο προπολεμικό coupe μοντέλο της Bugatti, η Type 57 SC Atlantic, την οποία εξέλιξε ο ίδιος ο Jean Bugatti (γιος του ιδρυτή της εταιρίας Ettore) και κατασκεύασε τέσσερα μόνο αντίτυπα. Σε εκείνο το αυτοκίνητο ο Jean Bugatti είχε δώσει το ίδιο το όνομα, “La Voiture Noire“.

αυτοκίνητοBugatti