Auto|30.01.2024 12:45

Κακοκαιρία Avgi: Πώς να απομακρύνετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Εύκολα tips

Newsroom

«Πονοκέφαλος» είναι για τους οδηγούς η απομάκρυνση του πάγου, που προκάλεσε η κακοκαιρία Avgi. Προκειμένου να το κάνετε χωρίς κόπο, αλλά και χωρίς να αφήσετε γρατσουνιές στο αυτοκίνητο σας θα χρειαστείτε μία ξύστρα ή μία βούρτσα χιονιού.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ξύστρα, αποφύγετε τις μεταλλικές, γιατί μπορεί να γρατσουνίσετε το παρμπρίζ σας ή να αφαιρέσετε την μπογιά από το αυτοκίνητο.

Για να ξεπαγώσετε τα παράθυρα επιλέξτε τα μείγματα αλκοόλης και άλλων χημικών ουσιών που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αποφύγετέ το ζεστό νερό, γιατί η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί συχνά ρωγμές καταπόνησης στο παρμπρίζ. Το χλιαρό ή κρύο νερό, από την άλλη, θα ξαναπαγώσει αμέσως.

Χρησιμοποιείστε την ξύστρα για να απομακρύνετε τον πάγο από τους υαλοκαθαριστήρες και σε καμία περίπτωση μην τους ανασηκώσετε.
Εάν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε να βάλετε σε λειτουργία τον κινητήρα, έπειτα το καλοριφέρ και να περιμένετε σταδιακά να λιώσει ο πάγος.

Μια άλλη λύση είναι η ημικουκούλα, η οποία εφαρμόζεται  στο παρμπρίζ και προστατεύει το όχημα από το χιόνι. Οπωσδήποτε μην καλύψετε το παρμπρίζ με εφημερίδες, γιατί σε λίγες ώρες θα έχουν κολλήσει. 

χιόνιαυτοκίνητοπάγοςκακοκαιρία Avgiειδήσεις τώρακακοκαιρία