Auto|16.11.2018 16:31

Το νέο Citroen C5 Aircross στην «Αυτοκίνηση ΕΚΟ 2018»

Νίκος Λουπάκης

Το C5 Aircross δεν είναι απλά το νέο μεγάλο SUV της Citroen, αλλά και η ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρίας. Συγκαταλέγεται δε στις μεγάλες πρεμιέρες της Έκθεσης “ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018” η οποία άνοιξε τις πύλες της το περασμένο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Οι άνθρωποι της Citroen κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που δημιουργεί τη νέα κατηγορία των “Comfort Class” SUV, χάρη στις καινοτόμες αναρτήσεις με Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort που μετατρέπουν κάθε διαδρομή σε μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων Citroen. Στην καμπίνα των επιβατών, η “casual chic” αισθητική με τις πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης, τα 3 ανεξάρτητα, συρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, προσφέρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους επιβάτες.

Το C5 Aircross εφοδιάζεται με μία σειρά κινητήρων προδιαγραφών Euro 6.2, που ξεχωρίζουν τόσο για την απόδοση τους, όσο και για την μειωμένη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων.

Οι κινητήρες βενζίνης με τους οποίους διατίθεται το μοντέλο είναι οι 1.2 και 1.6 της «οικογένειας» PureTech με 130 και 180 ίππους αντίστοιχα, συνδυάζονται δε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων συμπληρώνεται από τους 1,5 και 2,0 BlueHDi με απόδοση 130 και 180 ίππους αντίστοιχα.

Στον εντυπωσιακό και λεπτομερώς μελετημένο χώρο της Citroen όπου δεσπόζει η νέα φιλοσοφία της Μάρκας “La Maison Citroen”, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά 1 νέα έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της Γαλλικής εταιρείας.

Citroen