Βιβλίο|14.02.2019 12:11

Άγιος Βαλεντίνος: Προτάσεις βιβλίων για να ζήσεις τον έρωτα... αλλιώς! (pics)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Αν επιθυμείς να ζήσεις τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σε όλο της το μεγαλείο και να μπεις σε ρομαντικό mood, τότε εμείς έχουμε να σου προτείνουμε ορισμένα μυθιστορήματα, τα οποία τιμούν τον έρωτα και μας υπενθυμίζουν ότι παρά τις αντιξοότητες, η δύναμη της ζωής και του έρωτα είναι μεγάλη.

«Ο Ιάπωνας εραστής» της Ιζαμπέλ Αλιέντε

Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου, Σελίδες: 384

Το 1939, λίγο προτού εισβάλουν οι ναζί στην Πολωνία, οι γονείς της νεαρής Άλμα τη στέλνουν να ζήσει στην ασφάλεια της έπαυλης των θείων της στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, κι ενώ τα βαριά σύννεφα του πολέμου έχουν τυλίξει για τα καλά την Ευρώπη, συναντά τον Ιτσιμέι, τον ήσυχο και ευγενικό γιο της οικογένειας του Ιάπωνα κηπουρού. Η σχέση τους ανθίζει σαν λουλούδι, αθέατη από τα μάτια όλων. Μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, οι δυο νέοι χωρίζουν, καθώς οι Ιάπωνες κηρύσσονται εχθροί από το αμερικανικό κράτος και στέλνονται σε στρατόπεδα.

Δεκαετίες αργότερα, η Ιρίνα, μια κοπέλα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το βαρύ παρελθόν της, συναντά την ηλικιωμένη πια Άλμα και τον εγγονό της τον Σεθ στο Σπίτι του Κορυδαλλού, ένα γηροκομείο διαφορετικό από τα άλλα. Η Ιρίνα και ο Σεθ γίνονται φίλοι και μάρτυρες της αποστολής μυστηριωδών δώρων και επιστολών στην Άλμα από έναν κρυφό αποστολέα. 

Μέσα από ένα ταξίδι στις ηπείρους και στις γενιές, η Ιζαμπέλ Αλιέντε ξετυλίγει την ιστορία ενός κρυφού πάθους που άντεξε στον χρόνο και θέτει θέματα ταυτότητας, λύτρωσης, συμφιλίωσης. Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στη σταθερή αξία της ανθρώπινης αγάπης σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

«Οι ψυχές μας τη νύχτα» του Κεντ Χαρούφ

Εκδόσεις: Ωκεανός, Σελίδες: 272

Η Άντι Μουρ και ο Λούης Γουότερς υπήρξαν γείτονες για πολλά χρόνια. Και τώρα έχουν μείνει μόνοι κι οι δυο. Πίσω τους απλώνεται η ζωή του καθενός, με χαρές, λύπες, απώλειες και μεγάλα λάθη. Ποτέ δεν υπήρξαν τίποτε άλλο από μακρινοί γείτονες. Και τώρα η μοναξιά κι η απελπισία τους φέρνει κοντά τον έναν στον άλλον. Τα σπίτια τους άδεια από οικογένεια, οι ήσυχες νύχτες τους έρημες. Ώσπου ένα μοναχικό βράδυ η Άντι επισκέπτεται τον Λούη και του κάνει μια τολμηρή, μια γενναία πρόταση που θα ταράξει τα στάσιμα νερά της ζωής τους. Αλλά θα ταράξει και την μικρή συντηρητική κοινωνία στην οποία ζουν και τους ξέρει και τους δυο καλά.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Κεντ Χαρούφ είναι η ιστορία της ανθρώπινης μοναξιάς, του φόβου και του θανάτου. Είναι μια ιστορία που αφορά όλους μας. Για να μάθουμε πώς πρέπει να γερνάμε. Με χάρη. Μέχρι το τέλος. Επίσης, στο βιβλίο βασίζεται η ομότιτλη ταινία με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ. 

«Καλοκαιρινό ειδύλλιο» του Ουίλιαμ Τρέβορ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου, Σελίδες: 280

Μια ιστορία νεανικού έρωτα και πάθους γραμμένη με οξυδέρκεια και ευαισθησία. Ένας ξένος φτάνει στο ήσυχο Ραθμόι μια καλοκαιρινή μέρα. Θα τραβήξει το ενδιαφέρον της Έλι, μιας νεαρής κοπέλας, που είναι παντρεμένη με τον Ντίλαχαν, έναν αγρότη που ακόμη πενθεί την απώλεια της πρώτης του συζύγου. Στη διάρκεια ενός ζεστού καλοκαιριού, η Έλι και ο ξένος θα μπλεχτούν σε έναν παράνομο δεσμό. Η μικρή πόλη τούς παρακολουθεί, καθώς το πάθος, η αγάπη και η μοίρα παίρνουν την αναπόφευκτη πορεία τους. 

«Η ανιψιά» των Σεργκέι Γεσένιν και Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ

Εκδόσεις: Καστανιώτης, Μετάφραση: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, Σελίδες: 160

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι λογοτέχνες, κάποια στιγμή της ζωής τους, ενέδωσαν στον πειρασμό της «πορνογραφίας» και έγραψαν ερωτικά διηγήματα με μια γλώσσα που δεν υποκύπτει στον πουριτανικό καθωσπρεπισμό, αποδεικνύοντας πως η μεγάλη λογοτεχνία δεν γνωρίζει σύνορα μεταξύ των ειδών, των σχολών, των χωρών και των λαών. Στο βιβλίο αυτό έχουμε τρία ερωτογραφήματα γραμμένα από δύο μεγάλους Ρώσους κλασικούς λογοτέχνες: τον Άντον Τσέχοφ (παρά τη δυσπιστία πολλών, το διήγημα «Η Γκαλτσόνκα» θεωρείται δικό του έργο) και τον Σεργκέι Γεσένιν.

Τρεις ιστορίες γραμμένες για να ψυχαγωγήσουν και –γιατί όχι;– να αποκαλύψουν ότι η υποκρισία κάνει κακό στην ερωτική απόλαυση.

«Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» του Αντρέ Ασιμάν

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης, Σελίδες: 328

Καλοκαίρι του 1983, Βόρεια Ιταλία. Ο Έλιο Πέρλμαν μένει μαζί με τους γονείς του σε ένα σπίτι στην ύπαιθρο. Ο πατέρας του και καθηγητής αρχαιολογίας φιλοξενεί για κάποιες εβδομάδες τον φοιτητή του, Όλιβερ, για να τον βοηθήσει με την εργασία του. H οικογένεια Πέρλμαν, καθώς και ο Όλιβερ, είναι Εβραίοι. Ο Όλιβερ φιλοξενείται στο δωμάτιο του Έλιο και ο Έλιο κοιμάται σε διπλανή κρεβατοκάμαρα, μοιραζόμενοι το μπάνιο. Ο Έλιο έχει σχέση με τη Μάρτσια, ενώ ο Όλιβερ φλερτάρει με ένα κορίτσι της περιοχής.

Οι δυο τους έρχονται κοντά και περνούν αρκετό χρόνο μαζί. Ο Έλιο, παράλληλα, ξεκινά να έχει σεξουαλικές επαφές με τη Μάρτσια, ενώ σκέφτεται και τον Όλιβερ. Μία μέρα που βγαίνουν έξω, ο Έλιο του εξομολογείται τι νιώθει και ο Όλιβερ αρνείται ευγενικά. Μία μέρα που πηγαίνουν για κολύμπι, φιλιούνται.

Ένα βράδυ, ο Έλιο συναντιέται με τη Μάρτσια και στη συνέχεια με τον Όλιβερ και κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, έχουν κρυφή σχέση και ο Έλιο σταδιακά απομακρύνεται από τη Μάρτσια. Μία μέρα, ο Όλιβερ λέει στον Έλιο: «Να με φωνάζεις με το όνομά σου και θα σε φωνάζω με το δικό μου».

Όταν φτάνει η ώρα που πρέπει να φύγει ο Όλιβερ, οι γονείς του Έλιο τον παροτρύνουν να πάει μαζί του ως το Μπέργκαμο, καθώς τα έχουν καταλάβει όλα. Μετά από τρεις μέρες αποχωρίζονται και ο Έλιο γυρνάει στο σπίτι του στενοχωρημένος. Συναντά τη Μάρτσια και του λέει πως δεν του κρατάει κακία και τον βλέπει σαν φίλο. Ο πατέρας του του λέει ότι είχε καταλάβει για τη σχέση του με τον Όλιβερ και τον στηρίζει,

Στο τέλος, μετά από λίγους μήνες, η οικογένεια Πέρλμαν γιορτάζει το Χανουκά. Ο Όλιβερ παίρνει τηλέφωνο και τους λέει ότι έχει αρραβωνιαστεί και προγραμματίζει τον γάμο του. Όταν το κλείνουν, ο Έλιο κάθεται μπροστά στο τζάκι και κλαίει, ενώ οι γονείς του στρώνουν το γιορτινό τραπέζι.

«Η νόσος των εραστών» του Κυριάκου Γιαλένιου

Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σελίδες: 336

Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σ΄ αυτές τις δυο μέρες το παρόν ξεδιπλώνεται στο παρελθόν μέσα από τις αλληλοσυνδεόμενες ιστορίες φαινομενικά άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, η μοίρα κόβει και ράβει ανενόχλητη συνδέοντας ζωές και μονοπάτια, ο έρωτας, πανταχού παρών, σέρνει από την αρχή ως το τέλος το στίγμα της περιώνυμης ασθένειας και πίσω απ' όλα μια μυστηριώδης γυναίκα, η φορέας της Νόσου των Εραστών – άλλοτε θύμα και άλλοτε θύτης–, κινεί τα νήματα και κρατάει τις απαντήσεις. 

Μια νουάρ αναζήτηση πίσω από αυτό που φαίνεται, ένα δράμα χαρακτήρων και μια άσκηση στις ανθρώπινες σχέσεις, έχοντας ως βασικό κίνητρο την αναζήτηση της αλήθειας και απώτερο στόχο τη λύτρωση. Το ερώτημα όμως παραμένει ανοιχτό μέχρι και τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου: ψυχικό τραύμα θεραπεύσιμο ή νόσος ανίατη;

«Το ζευγάρι απέναντι δεν καβγαδίζει πια» της Γιώτας Στεφάνου

Εκδόσεις: Κέδρος, Σελίδες: 360

Η Βέρα και ο Γιάννης ερωτεύονται κεραυνοβόλα και παντρεύονται ύστερα από μια σύντομη σχέση. Μετά τη γέννηση του παιδιού τους η ζωή τους εκτρέπεται προς μια νέα, δραματική τροχιά. Ο γάμος τους κλυδωνίζεται· τα συναισθήματα συμπιέζονται· κι εκείνοι ασφυκτιούν.

Το χρονικό μιας σχέσης: από το πρώτο φιλί μέχρι την τελική, σπαρακτική, αναμέτρηση δύο κουρασμένων εραστών. Μια κατάδυση στη σκοτεινιά του έρωτα, μια ελεγεία για τη μητρική αγάπη.

«Μια μέρα τον Δεκέμβρη» της Τζόζι Σίλβερ

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή, Σελίδες: 480

Η Λόρι δεν πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά ένα πρωί του Δεκέμβρη βλέπει έναν άντρα από το παράθυρο του λεωφορείου και νιώθει ότι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός. Ωστόσο, το λεωφορείο φεύγει!

Η Λόρι περνά τον επόμενο χρόνο αναζητώντας τον σε όλες τις στάσεις λεωφορείων και σε όλα τα καφέ του Λονδίνου. Μάταια. Τον επόμενο Δεκέμβρη, η καλύτερή της φίλη της συστήνει τον αγαπημένο της. Είναι αυτός, τον λένε Τζακ. Επιτέλους τον βρήκε, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει δικός της.

Τρία μονοπάτια ζωής –διανθισμένα με δάκρυα, χαρές και αγωνίες– ενώνονται μοιραία σε μια πορεία δέκα χρόνων με μία και μοναδική κατεύθυνση: την αναζήτηση της ευτυχίας.

«Ένας έρωτας» του Ντίνο Μπουτζάτι

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου, Σελίδες: 352

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Ντίνο Μπουτζάτι, ένα ώριμο έργο για την απελπισία του μονόπλευρου έρωτα.

«Τώρα αντιλαµβάνεται ότι, όσο κι αν προσπαθεί να εξεγερθεί, η σκέψη της τον καταδιώκει κάθε χιλιοστοµετρική στιγµή της µέρας... Και καταλαβαίνει ότι η υπόθεση είναι γελοία, χαζή και ολέθρια, ότι είναι η κλασική παγίδα στην οποία πέφτουν οι χωριάτες απ’ την επαρχία, που οποιοσδήποτε θα τους περνούσε για ηλίθιους και γι’ αυτό δεν έχουν να περιµένουν παρηγοριά, βοήθεια ή έλεος από κανέναν, η παρηγοριά και η βοήθεια µπορούν να έρθουν µόνο από εκείνη, αλλά εκείνη δεν νοιάζεται γι’ αυτόν, όχι από κακία ή επειδή της αρέσει να τον κάνει να υποφέρει, µόνο που για κείνη αυτός δεν είναι παρά ένας τυχαίος πελάτης, εξάλλου πού να ξέρει η Λάιντε ότι ο Αντόνιο είναι ερωτευµένος; Δεν µπορεί καν να της περάσει απ’ το µυαλό, ένας άντρας από ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον, ένας άντρας σχεδόν πενήντα χρονών. 

Και οι άλλοι; Η µητέρα του, οι φίλοι; Αλίµονο αν ήξεραν. Κι όµως, ακόµα και στα πενήντα του µπορεί κανείς να είναι παιδί, αδύναµος, χαµένος και τροµαγµένος ακριβώς όπως το παιδί που χάθηκε στο σκοτεινό δάσος. Η ανησυχία, η δίψα, ο φόβος, το σάστισµα, η ζήλια, η ανυποµονησία, η απελπισία. Ο έρωτας!»

Το Μιλάνο της δεκαετίας του 1960, ένα σύμβολο της Βαβέλ κάθε εποχής, είναι το φόντο στο οποίο εκτυλίσσεται αυτή η μικρή ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστές της ο μεσήλικας αρχιτέκτονας Αντόνιο Ντορίγκο και η Λάιντε, μια νεαρή πόρνη. Εκείνος την ερωτεύεται παράφορα και εμμονικά, εκείνη του φέρεται σαδιστικά υποβάλλοντάς τον σε διάφορους εξευτελισμούς. Μια ιστορία για τη λαχτάρα της αληθινής αγάπης μεταξύ ανθρώπων με γήινες φιλοδοξίες.

«Φωτιά στο παρελθόν» της Γερακίνας Μπουρίκα

Εκδόσεις: Ωκεανός, Σελίδες: 512

Τη δεκαετία του '70, η Ισμήνη, μια γυναίκα που ανήκει στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας, με όπλο τη σκοτεινή πλευρά της ψυχής της, καταστρέφει όποιον απειλεί τον γάμο της. Η Αρετή, η καμαριέρα της Ισμήνης, κρυφά ερωτευμένη με το αφεντικό της, πρέπει να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη παγίδα που έχει στηθεί για εκείνη.

Χρόνια μετά, οι δραματικές εξελίξεις στο ερωτικό τρίγωνο της Αθήνας σφραγίζουν τη ζωή του ανυποψίαστου Φίλιππου στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Το πλήρωμα του χρόνου όμως θα φτάσει. Αποκαλύψεις ανασκαλεύουν το πυρωμένο παρελθόν και η φωτιά αρχίζει να φουντώνει. Μήπως η άκρη από το νήμα που δένει τη ζωή των ηρώων κρύβεται στα ακατάληπτα λόγια μιας ξεμωραμένης γριάς;

«Την έθαψα με τα ίδια μου τα χέρια. Τύλιξα το κορμάκι της σ' ένα σεντόνι και την έθαψα στην πίσω αυλή. Κάτω από τη λεμονιά μας».

«Τα χαμένα γράμματα του Γουίλιαμ Γουλφ» της Έλεν Κάλεν

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μετάφραση: Αλέκος Αντωνίου, Σελίδες: 384

Ο Γουίλιαμ Γουλφ εργάζεται στο Τμήμα Αζήτητης Αλληλογραφίας του ταχυδρομείου στο Ανατολικό Λονδίνο. Κάθε μέρα προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των χαμένων γραμμάτων: φάκελοι με ανύπαρκτους ταχυδρομικούς κωδικούς, δυσανάγνωστοι γραφικοί χαρακτήρες, ονόματα μουτζουρωμένα απ’ τη βροχή, προσευχές, εξομολογήσεις που κανείς δεν άκουσε...

Όταν ο Γουίλιαμ ανακαλύπτει τα γράμματα της Γουίντερ, η δουλειά του αποκτά νέο νόημα. Τα γράμματα απευθύνονται στον «Μεγάλο της Έρωτα», που δεν έχει ακόμα γνωρίσει, και ο Γουίλιαμ αρχίζει να αναρωτιέται: Μήπως είναι ο ίδιος ο μεγάλος της έρωτας; Ρισκάροντας τον γάμο του, αποφασίζει να ακολουθήσει τα στοιχεία στα γράμματα της Γουίντερ για να τη βρει και να λύσει τον μεγαλύτερο γρίφο της ζωής του: τον γραφικό χαρακτήρα της αγάπης.

«Και τώρα, ανθρωπάκο;» του Χανς Φάλαντα

Εκδόσεις: Μίνωας, Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Σελίδες: 576

Ο Γιοχάνες Πίνεμπεργκ, ένας ασήμαντος λογιστής της επαρχίας, και η Έμα Μέρσελ, κόρη εργατών, αγαπιούνται και τίποτε δεν σκιάζει τον έρωτά τους. Όταν ανακαλύπτουν ότι η Έμα είναι έγκυος, αποφασίζουν να παντρευτούν. Όμως εκείνα τα δύσκολα χρόνια η δημιουργία μιας οικογένειας δεν είναι εύκολο πράγμα. 

Η γερμανική κοινωνία είναι διαλυμένη από την οικονομική κρίση, τις κοινωνικές και ιδεολογικές διαμάχες. Ο Γιοχάνες και η Έμα παλεύουν μέσα σε αυτό τον χαοτικό κόσμο, κάνουν το παν για να μείνουν μαζί αντλώντας δύναμη από την αγάπη τους και ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για το μωρό που περιμένουν.

Ο Χανς Φάλαντα περιγράφει με μαεστρία τη Γερμανία της Βαϊμάρης και καταφέρνει να αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή των απλών ανθρώπων. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε αρχικά έναν χρόνο πριν από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και σήμερα θεωρείται κλασικό. Με μια ρεαλιστική περιγραφή των τελευταίων ημερών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, το βιβλίο αυτό καθιέρωσε τον Φάλαντα ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.

«Η υπηρέτρια της Δούκισσας» της Θεοφανίας Ανδρονίκου Βασιλάκη

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη, Σελίδες: 624

Δύο ιστορίες, δύο αντιθέσεις, αγάπες με καλό τέλος και αγάπες με τραγικό τέλος. Για όλες έχει χώρο η ζωή και η συγγραφέας τις ξεδιπλώνει με μαεστρία. Η Δούκισσα της Πλακεντίας, έπειτα από πρόσκληση του Iωάννη Καποδίστρια, εγκαθίσταται στην Ελλάδα και η Μαντώ, ένα οχτάχρονο κορίτσι, μπαίνει στη δούλεψή της. Γίνεται η αφοσιωμένη της υπηρέτρια και μεγαλώνει στη σκιά της γυναίκας, που τόσο η προσωπικότητά της όσο και η συγκλονιστική της ιστορία σημάδεψαν την Ευρώπη του 19ου αιώνα. Από τις λάσπες στους δρόμους του Ναυπλίου, όπου έπαιζε ξυπόλυτη, μέχρι τα μεγαλύτερα σαλόνια στο Παρίσι και τα παλάτια του Αγγλικού Βασιλείου, η Μαντώ θα χαράξει έναν δρόμο φωτισμένο από το πάθος να βρεθεί στην αγκαλιά του άντρα που έκλεψε για πάντα την καρδιά της.

Από την άλλη, η Γιασεμή, έπειτα από άλλη μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, βρίσκει έναν κατεστραμμένο πίνακα, στην κυριακάτικη βόλτα της στο Μοναστηράκι. Μαγεμένη από την εικόνα της πανέμορφης γυναίκας με το σμαραγδένιο κόσμημα, νιώθει την ανάγκη να ψάξει για το παρελθόν της και καταφέρνει να ανακαλύψει το ημερολόγιό της. Η ιστορία της υπηρέτριας της Δούκισσας ξετυλίγεται μπροστά της. Όλο της το είναι απορροφάται από τη ζωή εκείνης της γυναίκας. Σα να χρειάζεται να μάθει την ιστορία της για να ξεχάσει τη δική της.

Μια ιστορία πίστης και φιλοδοξίας. Μια ιστορία που αλλάζει μορφή και ρόλους μέσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της. Τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες οι σκέψεις, πλάθουν εντελώς διαφορετικά την πορεία ζωής των δυο γυναικών. Με κεντρικό άξονα τον έρωτα οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά και ανυπέρβλητα.

«9 απαράβατοι κανόνες για να φλερτάρεις ένα κάθαρμα» της Σάρα Μακλίαν

Εκδόσεις: Elxis, Μετάφραση: Νινέττα Οράτου, Σελίδες: 544

Μια λαίδη δεν καπνίζει ποτέ πούρα, δεν παίρνει μέρος σε μονομαχίες, επιλέγει προσεκτικά τους καβαλιέρους της και ποτέ δεν παίζει χαρτιά σε μια λέσχη μόνο για άνδρες! 

Η λαίδη Καλπουρνία Χάρτγουελ προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, καθώς έφευγε από την αίθουσα χορού. Δεν θα είχε ποτέ τον υπέροχο μαρκήσιο του Ράλστον ούτε κάποιον άλλον που να του μοιάζει. Οι αυστηροί κανόνες της αριστοκρατίας δεν επέτρεπαν τα ερωτικά παιχνίδια. 

Γοητευτικός, συγκλονιστικά όμορφος, ήταν ένας από τους πιο περιβόητους γυναικοκατακτητές του Λονδίνου. Η κακή φήμη του ταίριαζε με το πονηρό χαμόγελό του, ενώ τα ψεύτικα λόγια του αποκάλυπταν έναν πεπειραμένο άνδρα που ήξερε πώς να σαγηνεύει μια γυναίκα. Σίγουρα δεν πίστευε ούτε λέξη από όσα της είχε πει, ένιωθε ότι απλώς ήταν αφελής και άχαρη. 

Καθώς η πιθανότητα να μείνει για πάντα ανύπαντρη γιγαντωνόταν μέσα της, έπρεπε να σπάσει τον πιο δύσκολο κανόνα στη ζωή της… να φιλήσει κάποιον με πάθος!

«Έρωτας στις φλόγες του πολέμου» της Έλενας Αντωνίου

Εκδόσεις: Silk, Σελίδες: 336

Κάθε μυθιστόρημα της Έλενας Αντωνίου είναι και ένα μαγικό ταξίδι. Στη Βιέννη του 1795, σε μια εποχή πολέμων και μεγάλων ανακατατάξεων στην Ευρώπη, ξετυλίγεται η ιστορία της Άννας και του Μάρκους. Εκεί που μια κόρη στρατηγού θα γνωρίσει έναν νεαρό λοχαγό, εκεί που ένας πόλεμος, μια συνωμοσία και ένας έρωτας θα κάψουν τα πάντα…

Άγιος ΒαλεντίνοςΗμέρα του Αγίου Βαλεντίνουέρωτας